Inflacija najveća još od 2013.

Poskupljenje povrća, mesa i goriva ozbiljno povećalo ukupni rast cena

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

  1. „…i sezonski neuobičajeno visokim cenama voća i povrća usled nepovoljnih vremenskih prilika i slabijeg roda, kao i povećane tražnje i u Srbiji i u regionu…“ U Beogradskom maksiju paradajz nije padao ispod 100 dinara, celo leto. Istovremeno proizvodjaci paradajza u Vranju unistavali neprodati paradajz na slepere, zbog niske otkupne cene. Sta konzumiraju ovi u NBS uz jutarnju kafu??

  2. Boze sta vi pricate. Pa eno Vucic prica kako nikada bolje nije bilo. Kakve sad inflacije? Srbija, ekonomski tigar. Evropa je mala za nas!

  3. Šoškić, veliki stručnjak. Kako ga nije sramota da priča o inflaciji, kada je u njegovo vreme cilj bio da bude ispod 10%. I za 3 godine, samo jednom je uspeo. Prvo je 2010. bila 11,5%, pa 7,0%, pa 12,2%.

  4. Ako sam dobro razumeo ovi planiraju da u oktobru, novembru i decembru nešto pojeftini? A verovatno misle na domaće lubenice i domaće sveže jagode 🙂

  5. Oseca se inflacija boljeg zivota u Srbiji, zato narode, pogledaj u svoj novcanik, mozda ces tada spoznati istinu.

  6. Tek će da bude inflacije, i to jer je dinar vezan za EUR i USD, a i jedne i druge monetarne vlasti (a posebno američke) nemilosrdno štancuju pare da bi podržali svoje privrede i stanovništvo.

    Naša inflacija je tako cena dobrog života na razvijenom Zapadu.

    Da se ja pitam dinar bih ponovo usidrio u zlatu, srebru, bakru, da novac najzad prestane da bude „metar od lastiša“ koji isteže kako kome treba i baš me briga šta „stručnjaci“ kažu… Po cenu propasti svih koji žive od štampanja novca na uštrb svih nas ostalih čiju i platu a pogotovo štednju „krajcuju“.

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Ekonomija

Naslovna strana

2. decembar 2021.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.