Kompanija Vip mobajl za prvih šest meseci rada u Srbiji stekla je 508.852 aktivnih korisnika čime je dostigla tržišni udeo od skoro šest odsto. U prošloj godini Vip je investirao 99,4 miliona evra u razvoj mreže i novih usluga, ali je zabeležio gubitak pre oporezivanja od 72,6 miliona evra.

Kompanija Vip mobajl za prvih šest meseci rada u Srbiji stekla je 508.852 aktivnih korisnika čime je dostigla tržišni udeo od skoro šest odsto. U prošloj godini Vip je investirao 99,4 miliona evra u razvoj mreže i novih usluga, ali je zabeležio gubitak pre oporezivanja od 72,6 miliona evra. Ukupni prihodi operatera mobilne telefonije u 2007. godini iznosili su 13,7 miliona evra.
Predsednik Upravnog odbora Vip mobajla Aleksander Šperl izjavio je juče na konferenciji za novinare da je ta kompanija do sada zaposlila 445 stručnjaka i menadžera, sklopila poslovne odnose sa više od 100 kompanija čime je i indirektno uticala na zapošljavanje više od 1.500 ljudi. On je najavio da će u 2008. godini biti nastavljeno značajno investiranje u razvoj mreže.

U protestima oštećene dve prodavnice Vipa

– Zbog dešavanja u Beogradu prošle nedelje imali smo štetu na dve naše prodavnice, ali su one brzo popravljene. Nastavljamo sa investiranjem u Srbiji i u zavisnosti od toga kako budemo radili građani će odlučiti da li će koristiti naše usluge. Nismo zabrinuti za budućnost – izjavio je juče predsednik Upravnog odbora Vip mobajla Aleksander Šperl povodom anonimnih poziva na bojkot stranih kompanija.

– Nastavićemo da koristimo nacionalni roming da bismo imali punu pokrivenost stanovništva, ali imamo obavezu da do 1. decembra sopstvenom mrežom pokrijemo 50 odsto populacije. Takođe, nastavićemo da otvaramo Vip prodavnice što će značiti zapošljavanje novih radnika – rekao je Šperl.
On je juče predstavio rezultate istraživanja među korisnicima Vipa koji pokazuju da 76,5 odsto ispitanika smatra da je dolazak te kompanije poboljšao tržište mobilnih komunikacija u Srbiji, dok 70,7 odsto smatra da je to doprinelo smanjenju cena telefoniranja i povećanju broja novih usluga. Oko 72 odsto ispitanika smatra da je dolaskom Vipa povećan izbor tarifnih paketa i ponuda mobilnih telefona. Šperl je podsetio da je Vip prvi ponudio „blekberi“ uređaje, koji su dobro primljeni među korisnicima zbog čega će se u narednom periodu u ponudi naći još neki proizvodi Vodafona. Broj međunarodnih roming ugovora Vipa približio se brojci od 20, a Šperl očekuje da do kraja 2008. ova kompanija roming ugovorima pokrije sve zemlje Evrope.
Finansijski direktor Roland Hajdner istakao je da ulaganje Vipa predstavlja najveću grinfild investiciju u Srbiji i da ta kompanija veruje u potencijal srpskog tržišta. On je podsetio da je za licencu plaćeno 320 miliona i jedan evro dok će u prvim godinama rada biti investirano 250 miliona evra. Hajdner je napomenuo i da je Vip do sada otvorio 20 svojih prodavnica, SIM kartica ovog operatera može da se kupi u više od 7.000 maloprodajnih objekata dok kredit može da se dopuni na više od 17.000 kioska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari