U nedelju u 16 sati po podne na Savskoj promenadi u Beogradu, u organizaciji preduzeća Beograd na vodi, biće svečano položen kamen temeljac za izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa na ovoj lokaciji.

Kako je najavljeno, kamen temeljac za prve dve kule postaviće premijer Srbije Aleksandar Vučić i direktor Igl Hilsa Muhamed al Abar. Prethodno je objavljen ugovor kojim je Vlada Srbije osnovala kompaniju Beograd na vodi, zajedno sa partnerima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Takođe, najavljen je dolazak jednog od svetski poznatih lanaca hotela. Saopšteno je da je kompanija „Starwood Hotels/Resorts Worldwide“ sklopila dogovor  o prvom pojavljivanju brenda „W“ u Srbiji otvaranjem „W Belgrade“ i „BW Residences“. U saopštenju kompanije se navodi da će hotel otvoriti svoja vrata 2019, čime će biti započeto „novo poglavlje na srpskoj hotelijerskoj sceni i obezbeđen pristup uživanju na reci u prestonici“. Kako se navodi, hotel je lociran u srcu kompleksa Beograd na vodi.



 

Zamišljeno je da se kompleks prostire na milion kvadratnih metara i da uključuje maloprodajne objekte, restorane i barove, poslovne prostorije, parkove i prostire za opuštanje u njegovoj neposrednoj blizini, kao i stambeni prostor.

Beograd na vodi, koji će graditi  kompanija Igl hils, zamišljen je kao novo, moderno gradsko jezgro locirano uz reku Savu – moderan grad unutar grada. Predviđeno je da ima i zdravstvene službe, kao i šetalište uz obalu reke Save u dužini od dva kilometra i javne parkove sa nizom atraktivnih zabavnih sadržaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari