Kisić: Penzije sedam meseci isplaćivane samo iz prihoda PIO fonda 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Darija Кisić izjavila je danas da je država posvećena unapređenju kvaliteta života penzionera i njihovom boljem statusu.

Кisić je u Vrnjačkoj Banji na okruglom stolu „Položaj penzionera u Srbiji, povećanje penzija“ zahvalila penzionerima što su imali veliko razumevanje za različite izazove sa kojima se država suočavala, među kojima je bila i finansijska konsolidacija.

Кisić je istakla važnost stabilnosti penzijskog sistema i dodala da su penzije u ovoj godini sedam meseci isplaćivane bez ikakvih dotacija iz republičkog budžeta.

„To je odličan pokazatelj dobrog funkcionisanja države, jer se prvi put od osnivanja penzijskog fonda desilo da se penzije za kategoriju zaposlenih, koji su najbrojniji i čine 85 odsto ukupnog broja penzionera, isplaćuju iz izvornih prihoda tog fonda“, navela je ministarka.

Istakla je da je u budžetu Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje za 2022. godinu izdvojeno 650 miliona dinara za finansiranje troškova rehabilitacije korisnika penzija u zdravstveno-stacionarnim ustanovama i banjama, za finansiranje kulturnih i sportsko-rekreativnih manifestacija, kao i za solidarnu pomoć korisnicima sa najnižim penzijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari