Kompromitovana nezavisnost Narodne banke Srbije

Ko upravlja deviznim rezervama: guvernerka ili predsednik

Ostavite komentar


    1. Xaaaa tu smo kupuje se zlato…Jel to Vucic planira da ko kralj 1941 pokrade zlato iz trezora…Planiras nesto da putujes i da nesto potpises Vucicu a??? Nego znate sta ljudi …ja mislim da je u trezoru prazno ….Uzela bratija sve….PRODADE ZLATO ZEMLJU NAROD …..CEKA GA CRNA SUDBINA…

  1. Počeo da čitam – pa odustao kod drugog pasusa .
    Jednostavno pitanje : ima li neko iluziju da Vučić ne odlučuje o svemu u ovoj , ako se tako može nazvati , „državi“ ?

    1. EJ PREDSEDNIK SAVETUJE JEDNU DUGOGODISNJU BANKARKU!? IMA LI NESTO STO ON NIJE SAVETOVAO I PREDLOZIO A ONI STO VISE I SMATRAJU NA TV, KAKO RECE JUCE U DANSU, JEDAN CITALAC, DA JE TO USPEH NASEG PREDSEDNIKA???

  2. Očekujem da AV uskoro izda direktivu „baba Serama“ koju vrstu wc-papira da koriste.

  3. „kosovsko-radikalski“ kadar da bude nezavistan…hahahaha. Pa mnogi je pamte iz radikalskih dana i secamo she njene „nezavisnosti“ po bill cemu. Kao i njen shef,Kim jong AVavav.

  4. Ovako kako ste napisali u podnaslovu, sve je super! Guvernerka SE zahvalila, što po Pravopisu znači da odbija neki predlog ili ponudu. Da je pravilno napisano, ZAHVALILA JE, onda je smisao ovakav kako piše dalje u tekstu. Eto, jedno nepravilno upotrebljeno SE moze potpuno da promeni smisao rečenice. Pozdrav.

  5. Pametna investicija kada novac daš narodu makar i bezplatno samo da investira,radi,pokreće posao…Imaš pdv 20% od svake transakcije.
    kada si glup plaćaš kamate na novac koji duguješ a svoj držiš zaledjen u nadi da će naići neko gluplji od tebe da zarobi pare tako što ćeš ti zaraditi.
    Naj traženija roba na svetu je novac,ne zlato ,država poseduje mrtav kapital
    zemljište,umesto da ga plasira svom narodu,dovodi sebe u dužničko ropstvo
    glumeći gazdu-zlato uvek završi u rukama lopova i lopovi ga obožavaju….

    1. Kada budu bezali iz zemlje , lakse ce sa sobom poneti zlato , ukrasti ga .To je cela logika

      1. U Srbiji postoji samo jedna institucija i ona odlucuje o svemu a to je AV.

  6. Sada ćemo kupovati od strane firme Zijin koja je kupila RTB Bor a ne od domaće firme i pitanje da li će to biti u dinarima ili devizama, tolika je naša „pamet“.

    1. Cena zlata je u dolarima na svetsko trgu i u toj valuti se trguje bilo gde da se kupi. I još nešto, ne treba imati nikakve veze sa RTB Bor, jer je tamo srpska rupa od više milijardi evra.

      1. RTB Bor je proizvodio 700 kilograma zlata godisnje. Gde ce nadomestiti razliku?

  7. Dovoljno je da čovek samo ovo pročita … „Guvernerka Narodne banke Srbije zahvalila se predsedniku Srbije na savetu da treba da kupuje zlato za devizne rezerve Republike Srbije, mada je izjava Aleksandra Vučića više delovala kao nalog nego kao savet.“……..pa da mu presedne sve. Ovde nema komentara osim da nam se crno piše, ako već nije napisano..

  8. Kako providan dil. Planiraju da kupe zlato of onog lopova iz Bora. Kineska sema na delu

  9. Kad se baš u sve razume i za sve je vrhunski stručnjak, da li možemo uskoro očekivati i da Vučić diriguje Beogradskom filharmonijom i operiše nekog na otvorenom srcu?

  10. Zlato je trebalo kupovati 1998 godine, kad su centralne banke prodavale bud zasto, tada je cena bila ispod $300 po unci .Sada je cena 5 puta veca, I sada bi svi da kupe zlato .Naravno :smart money “ je tada kupovao .Smart money sada polako prodaje zlato inkrementno .Ne samo sto zlato ne donosi neki prihod, vec za njega mora da se placa cuvanje .U investicijama , kupuju se dobre stvari kada su na popustu ,A najbolji ulaganje je u sebe , to je u ovom slucaju u nasu zemlju .

  11. U ovoj zemlji se mora ukinuti oznak drzavne tajne za sve poslove of 2000 pa na ovamo,osim naravno stvari vezanih za bezbednost . Kako je moguce da oni trose nase pare I kradu od naroda a kad ih pitate nesto samo kazu drzavna tajna. E kad to budemo uradili onda cemo konacno zavrsiti sa ovim politickim bitangama za sva vremena

  12. „Smart money“ sada pusta informacije o haosu I ratovima kako bi napumpali cenu zlata sto vise .To ce se mozda I desiti, ali ce biti privremenog karaktera ,dok oni ne prodaju sta imaju .A, ako I dodje do ratova, drzave cesto konfiskuju zlato od privatnih lica, pa je gotovo nemoguce ga prodavati na ulici .To se vec desilo jednom cak I u Americi.Svi su morali da prodaju drzavi zlato po fiksnoj ceni .

  13. I jos nesto , strucnjaci kazu da u portfoliju individualnog investitora zlato moze da predstavlja kao defanzivna investicija do 5 posto celokupne vrednosti .

  14. Molim precednika da odluci da li da koje nove plocice u.kupatilu budu plave ili zelene?

  15. Ipak,ubedjen sam da je to ideja,, voljenog bate“ jer on je ustvari glavni ,,čuvar „budjeta ovog Srbiostana.

  16. KRAĐA
    Ko je pokrao 40 tona (Titovog) zlata iz Bazela u Svajcarskoj?
    Tabakovićka reče da nije obaveštena o tome. Ponavljam bilo 42.5 tone a nestalo je 40 tona zlata. Ko je pokrao to zlato?
    P.Sajdžo Bogugovac

    1. Sećaš li se ko je 1993., dok je usput šenlučio po Balkanu kao fol da spasava Srbe od Aljaske do Australije, kupio sinu Ferari (koji je ovaj ubrzo razlupao 100%)?
      Ja znam ali, lako je optužiti. Teško je dokazati.

  17. Sultan se uzeleo zlata, … bolje mu je da trazi stado ovaca umesto toga. Morace nesto da cuva oko Cipuljica kada ga skinemo sa vlasti.

  18. A to zlato kone kupe, najbolje da daju dtugarima u UAE ili Rusiji da cuvaju, nikada se ne zna kada ce dva brata da zapale?

  19. Ko je protiv kupovine zlata taj je i protiv ekonomske sigurnosti Srbije.Price o tome kako treba da je NBS nezavisna podseca me na bajke o demokratiji koje je svojevremeno DOS propagirao a istovremeno je devastirao ekonomiju zemlje.

Ostavite komentar


Ekonomija

Rakija fest 12. maja na Dorćolu 7

Rakija fest 12. maja na Dorćolu

Manifestacija posvećena rakiji i jakim alkoholnim pićima "Rakija fest" ove godine biće održana 12. maja u "Beogradskoj urbanoj destileriji", uz podršku Privredne komore Srbije (PKS), saopšteno je danas.

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.