Korona strmoglavila cene goriva u Srbiji

I pored toga što je benzin poskupeo košta znatno manje nego početkom godine

Ostavite komentar


  1. Dakle 1 litar sirove nafte košta 33 dinara, uračunaj prevoz, preradu, maržu i državni harač u vidu akcize i pdv-a i dođeš na cenu 142 dinara za 1 litar dizela.
    350% više! Pa ko je ovde lud?

  2. I sa tim pojeftinjenjem, gorivo (pre svega dizel, čija cena veoma utiče na ukupne troškove života) je po litru dvadesetak dinara skuplje nego u Nemačkoj a tridesetak nego u Austriji… lako proverljivo na internetu.

  3. U Sloveniji, pod istim uslovima nabavke nafte, od 7.aprila ove godine cena goriva (benzina i dizela) je uvek isza: 1 (jedan) €… Država se odrekla povećanja raznih akciza, dobila je privreda i stanovništvo. I zato neka vas je sramota zbog reči „strmoglavila“… Mislite o tome!

    1. Čim su ovi stručnjaci počeli sa procenama ,znači poskupljenje sledi…za ovu zemlju zaista vredi ona stara“Ko zadnji izadje neka ugasi svetlo“a ugasili smo odavno.

  4. Ja u bosni sipam benzin za 1,8 dem što je u prevodu 110 dinara litar. Ajde što je jeftiniji nego i bolji pa prelazim 30% km više! Kako uspevaju u srbiji da naprave takvu krdžu od goriva?!??

  5. Cene goriva, konstantno i rastu, svaki dan, sa izuzetkom nedelje, cene se povecavaju za RSD O,50/llit. Od izbora cene benzina super su sa RSD 133,40 porasle na RSD 145,90. Porediti cene nafte u Januaru i danas su cista besmislica. Svakako, pitanje je sta nasa vlast zeli, tj u kakvoj drzavi da zivimo.

  6. gorivo,pica,cigare ,gas,itd uvek kradja i van svetskih kriza i poskupljenja.pa onaj generalni bajatovic za gas dozivotni,a srbija gas u gubitku oko dve milijarde eura pa gde to ima ha ha ha.lud narod penzioneri stize pomoc.pa na poskupljenja videcemo sta pomaze ha ha

Ostavite komentar


Ekonomija

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate? 10

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate?

Sa prazničnim periodom povećava se i potrošnja, čak i za 40 odsto. Nakon poslednjeg otkrića falsifikovanih proizvoda, potrošači će osim o cenama morati da vode računa i o kvalitetu namirnica. Marko Dragić iz Nacionalne organzacije potrošača rekao je za RTS da se može očekivati da je na tržištu u Srbiji veliki broj falsifikovanih proizvoda i da građani koji su ih uočili mogu da ih prijave tržišnoj i poreskoj inspekciji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.