LSV: Cena goriva može i mora biti niža 1Foto: Logo

Liga socijaldemokrata Vojvodine deli zabrinutost građana naše zemlje zbog novog talasa poskupljenja goriva, saopšteno iz te stranke.

U kratkom periodu cene goriva su skočile za pet dinara, a sva je prilika da to neće biti konačan rast, podsećaju iz Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Dodaju da je Srbija jedna od najsiromašnijih evropskih država, pa je svako povećanje cena atak na već prazne kućne budžete građana.

Napominju da su i ranije upućivali zahteve ministru finansija u Vladi Srbije Siniši Malom, gde su upozoravali da je potrebno izmeniti Zakon o akcizama, što bi dovelo do smanjenja cena goriva.

„Nažalost, reakcija ministra Malog je izostal“, navodi se u saopštenju.

Dodaju da je izostalai reakcija ministra energetike i rudarstva Aleksandra Antića, kojeg je LSV pozvala da u što kraćem roku pokrene aktivnosti u cilju izmena Energetskog sporazuma sa Ruskom Federacijom. Svima je jasno da je ruski partner kupio Naftnu industriju Srbije ispod realne tržišne cene, a benefiti koje „Gaspromnjeft“ ima u našoj zemlji toliko su veliki da je šteta koja se nanosi Srbiji, Vojvodini i lokalnim samoupravama sve veća.

„Jedna od najvidljivijih šteta je visoka cena goriva“, ističu u saopštenju.

LSV u saopštenju poziva na hitnu reakciju premijerke Ane Brnabić, jer, napominju, ako ćute ministri u Vladi, njena čelnica mora učini sve da građani snose što manje štete zbog loših poteza Vlade.

„Cena goriva u Srbiji moža i mora biti niža“ zaključile su u svom saopštenju Socijaldemokrate Vojvodine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari