Malo kupaca, prazne tezge, a cene visoke: Reporter Danasa obišao Kalenić pijacu

Ostavite komentar


  1. Ove cene na pijaci su skoro identične sa cenama voća i povrća u Parizu. Govorim o cenama na pijacama. U velikim marketima su još manje.

  2. Nakupci na Kalenicu deru vracarske babe i tetke dok mogu. One su navikle da kupuju bez pitanja koliko sta kosta, taj konformizam koji je zavladao Beogradom je strasan. Pogledajte vikendom promet u prodavnicama kuvanih jela – masovno se izbegava kuvanje kod kuce, a zna se da je miris dobre hrane ono sto jedan stan cini domom. Voce i povrce su bar za 40% jeftiniji u supermarketima u okolini Kalenica, ali ipak ima cudaka koji i dalje kupuju na pijaci, iako se poreklo robe ne zna, kao ni njen kvalitet, a narocito zdravstvena ispravnost, niti stepen upotrebe pesticida i herbicida. I jos preko toga, bezobrazluk prodavaca je neverovatan, a uprava pijace dozvoljava sirenje najgoreg buvljaka, i to u delu do zgrade opstine.

  3. Odavno vise ne idem na pijac, nema vise individualnih proizvodjaca, vecinom preprodavci kvalitet isti kao i marketi a cene 50-100%vece, samo kes nema kartica, nigde cene prvo se odmeri musterija pa se lupi cena, nemaju pijave onu nekadasnju dtaz

  4. Prvo, ko jos ide na pijacu ponedeljkom ujutro. Drugo godinama sam zivela pored Kalenica, i vukla na Banovo brdo tetki voce i povrce jer je bilo jevtinije nego na brdu i Vidikovcu. Manje vise cene su svuda iste jer svi nabavljaju na ostom mestu. A sto se tice kvaliteta Kalenic i dalje ima najveci izbor robe barem vikendom. U marketma nisam videla dobre jabuke pa bar tri godina, a onda ih stave na akciju pa svi polude. Pogledajte koliko kosta neka bolja cokolada ili nes kafa na Kalenicu, a koliko po marketima, a isti uvoznik. Seljaci i proizvodjaci odavno nisu na pijacama.

  5. Treba da se uvede da plaćaju porez kao što se plaća i u prodavnicama, osim za one koji sami proizvode. Cene su im skuplje nego u prodavnicama, a prodaje se na crno.

  6. Pijaca je izgubila smisao jer su zakupci zakupili 80% tezgi i prodaju voce i povrce po cenama znatno vecim od realnih.
    Voce i povrce koje nije sa naseg podneblja kupujte u markettima a proizvode nasih seljaka kupujte na pijaci.

  7. Za mene je Kalenic centar sveta! Sve volim na toj pijaci! Tezge sa hranom ali i sa polovnom garderobom. Često vidim g-dju.Evu Ras(skoro svakog dana) a i stranaca koji kupuju stvari po cenama kao u seknd hendu.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.