Mediji: Srbija kupila kineski raketni sistem PVO dometa 100 kilometara

Ostavite komentar


        1. Bacanje para. Pošto je srbija u NATO okruženju nije potreban nikakav napad već samo hermetičko zatvaranje granica i posle nekoliko meseci sledi opet neka nova kumanovska kapitulacija.
          Zidajte i opremite bolnice sa najboljom opremom. Zašto ne napraviti mesto tog stadiona novi klinički centar. Tako i u svim gradovima napraviti nove centre izvan grada povezati gradskim linijama i napraviti dovoljno besplatnih parkirališta.

          1. 76 opstih bolnica je obnovljeno, 2 klinicka centra izgradjena, jos 2 se grade, i druge specijaizovane bolnice su u izgradnji. Nego ne mogu samo bolnice i parkiralista da se grade, realno treba nam i novi stadion i novi PVO sistem, i kanalizacija i autoput, i pruge… Kako ekonomija napreduje treba u sve podjednako da se ulaze, i sve podjednako da se dize… Znam da svako ima nesto sto licno smatra kao prioritet, ali ne moze se svakome udovoljiti, a ja vjerujem da oni koji vole vojsku zele da vide jacu vojsku, oni sto vole sport zele da vide novi stadion, oni koji cesto putuju ili im posao zavisi od toga imaju potrebu za novim putevima itd…

          2. A te zemlje NATO pakta sa koima je Srbija okružena su inače velesile,tako da neznam kako cemo se jadni odbraniti od Albanije,Makedonije,Hrvatske,Bugarske,Mađarske! To su takve sile da je dovoljan Mup Srbije da odbije bilo ciji napad od navedenih super sila! E jedino ako im Luksemburg uputi pomoć onda neznam kako cemo se odbraniti

          3. Ne pravi se blesav. Zna se da nato napad na bilo koju svoju clanicu karakterise kao napad na sebe i intervenise. Nema veze da li je to Albanija, Luksemburg ili ne znam ko. Iza svakog stoji ceo nato.

    1. Bravo za komentar. I da, ja sam jedan od tih koji su bitnija obdaništa, škole, bolnice, putevi…i ne verujem u neko okruženje koje nas iz dna duše mrzi!

      1. Ni Svajcarsku ne mrzi niko iz okruzenja, pa imaju obavezni vojni rok. Obdanista i skole lepo zvuci ali za koga…od ’98 imamo vise umrlih nego rodjenih, plus „odliv mozgova“. U zdravstveni sistem je najvise ulozeno novca posle 2000-te, a svake godine sve gore. Najbolji lekari i sestre odlaze.

    2. Kako: Ko nas to napada? Pa napada nas korona! Mene samo brine domet- malo je to- mrze nas i na 200 i na 1000km.

    3. Glupo pitanje, Boza: Odaklle ti to da nas neko napada? Ti ko da si sedeo na usima tokom ovolikih casova nase istorije. Covece, MI napadamo ( pa se psole branimo i kao i uvek-„odbranimo“). Mi moramo da napadamo( to je nas zaveti Lazaru, i Karadjordjevicu, i Slobi, i Seselju, i evo, Aci Vucicu, daicu, Vulicu.. i bogu i narodu. inace cemo da svi pomremo ako nekog, negde, nekako i zast-zato napadnemo. To je nasa krv, hocemo belaj-pa to ti je. Zato pucamo i kad se dete radja, i kad se zeni, i kad se veseli, pucamo u vazduh, u komsije, u nebo.. u boga..;.

      1. Baš duhovito, a sviđa se i administratoroma! Vi ste učili hrvatsku, slovenačku, bugarsku, albansku istoriju? Srpsku niste!

    4. Kad te napadnu kasno je da kupujes… Da zaboravimo ove fore da nas svi okolo mrze i sl. ali zivimo u vremenu gde se sve okrene naglavacke za sekundu. Za ovo nIje bitno da li je na vlasti Vucic ili Tadic, Srbiji treba PVO. Kao sto trebaju i avioni (po medjunarodnim sporazumima ili imas svoje ili placas nekom drugom da to radi, a to isto kosta). Sutra i da udjemo u NATO, vise postuju drzave koje imaju ozbiljnije sisteme (sistem bodova, najjeftinije je slanje zive sile u misije, dok jedna fregata kao da si poslao 5000 vojnika). Dakle, sutra da nas posalju u neku misiju vise vredi po tom sistemu poslati dve haubice nego nekoliko stotina vojnika u klanicu. Odnosno ni u NATO-u nema besplatnog rucka. Drugo, Pogledajmo Grcku i TUrsku, obe u NAto a samo sto se ne pokolju, vojska se ne pravi za danas vec za moguce pretnje kroz 20 godina. A koga to realno ugrozava PVO? Nikog. Samo one koji hoce da te napadnu. OStalima ne smeta. Jel smeta nama S300 koji ima Bugarska, niposto. Sto bi onda njima smetalo da imamo jak PVO.

  1. Jedni se upinju da budemo rusko-kinesko zadnje dvorište. Drugi se upinju da budemo zadnje dvorište „evroatlantskih integracija“. I jednima i drugima se to masno isplati i plaća. A, nama, većini, sirotinji raji, se nudi da budemo topovsko meso domaćim i stranim lešinarima. Da budemo bez imena i bez dostojnog groba za sećanje našeg sirotog potomstva.

  2. Ovo je dobar potez vojske, ovi sistemi su Srbiji potrebniji od svega drugog jer upravo oni obezbedjuju mirno nebo i zaštitu u slučaju napada od strane neke tudje vojne sile a barem toga Srbiji ne manjka, napadaju nas i bombarduju skoro na svakih 20 godina. Kineska vojna imdustrija danas je posle Američke i Ruske u samom vrhu što svakako daje dozu sigurnosti!

    1. Ajde razmisli malo. Svuda okolo je NATO koji će ako bude potrebno svu tu skalameriju da pretvori u prah, a šta posle sledi?
      Bolje zidati škole, obdaništa i ono što je najpreče u Srbiji, bolnice.

      1. NATO da je mogao unistio bi nasu vojsku 1999.Zato su ubijali civile,rusili mostove,bolnice,skole.Da smo tada imali slicno naoruzanje ne bi nas ni bombardovali.

        1. Ti si bot koji ne razmišlja svojom glavom.
          Srbiju neće niko vojno napadati. Dovoljna je blokada granica i posle dva do tri meseca sama potpisuje kapitulaciju i na osnovu iste uništava samo svo to naoružanje.
          Razmislite malo kako se vode ratovi danas.

        2. Još nešto. Ko ono beše do temelja razruši Vukovar i izgubi rat? Ko je tolike godine granatirao sarajevo i ko je pored Ruande genocidna država? Sve sami hrabri za pljačkanje bele tehnike i maltretiranje starijih ljudi. Kada se neko suprostavi same kukavice.

          1. Hrvat aj se malo skini sa srpskih sajtova, djavola bi pobedili da niste imali podršku nato i celog zapada

          2. Nisam Hrvat, a realno gledano NATO nije pomogao Hrvate i BiH, odnosno jeste onoliko da ne bude genocida koji se ipak promakao u Srebrenici. Posle toga je sav taj cirkus i osveta Srbiji za to.
            Znači vi se lepo zahvalite milogorcu Karadžiću i bosančerosu Mladiću za sve ovo što se događa Srbiji i Srbima.

        3. Jesil ti sluzio vojsku stace ti i bolnice i obdanista tosmo imali i 99 sve srusise ali kada imas naoruzanje onda su sigurni i bolnice i sve drugo

      2. Pa i te škole i bolnice mora neko i sa nečim da brani ,svi se pravite blesavi prerano ste vi zaboravili Nato agresiju i iste te škole i bolnice srušene.da se mi naoružamo nikoga ne diramo a svoje da ne damo pa aku treba tu je ako ne utoliko bolje

  3. E jbg. Jeste da moramo da se šlihtamo našem novom (gvozdenom) bratu, ali prerano je za kupovinu njihove ratne tehnike, koja nigde nije ni dokazana. S300 hoću !!! Bar dva. Možeš ti to Vuline, nagovori Komandanta ! A za Bozakisa : druže, i ja bi voleo da verujem u decu cveća itd, ali svestan li si ti u kakvom okruženju mi živimo ? Da li znaš da nas iz dna duše mrzi 80 posto okruženja !? Ne kažem ja da će išta da nas spasi, ali, da smo imali S 300 pre 21 godinu, mislim da bi se druga priča pričala. A za ostale, zašto mislite da je to Vulinovo ili Komandantovo. Da neće možda kući da nose kad budu sjašili ? Ponavljam: ko normalan može da ne želi da imamo odličnu odbrambenu vojnu tehniku ? Meni pada samo na pamet jedno ime ili opis za takve ljude. I nemojte molim vas da potežete pitanje obdaništa, bolnicai sl. Ja ovo pišem samo u kontekstu kada se već troše pare, da se potroše na pravi način.

    1. Interesantna recenica iz tvog komentara: “ Da li znaš da nas iz dna duše mrzi 80 posto okruženja !?”

      Sada za razmišljanje, jedan radikal i jedan ministar vojni sa dubokim kompleksima već 30 godina vredno radi za tih 80% i onda kao spasitelj još kupi neke mašine koje niti će smeti niti moći da upotrebi ikad.

      To je pravo pitanje vredno više milijardi $, kako je došlo do 80% i kako može samo da raste…

      1. Pa da jedan demokrata nije rasprodao,istopio oruzje i devastirao vojsku ne bi morali toliko da kupujemo svega danas

        1. Kineski proizvodi?! Skupi respiratori neispravni, kakvi će biti avioni??
          Taktika vlade, naoružanje stvara strah narodu, opet će neko da nas napadne, opet ce biti rata!!! Zastarele metode, koje bogate pojedince!!!

    2. „Da li znaš da nas iz dna duše mrzi 80 posto okruženja !?“

      Mi treba da stavimo prst na čelo i vidimo zašto je tako.Novo oružje tu neće pomoći.Osim da se neki obogate jer kupovine oružja bez provizije nema.Ne postoji.

  4. Zamislite koliko su srpski komunisti dali Srbiju kineskoj komunistickoj partiji zauzvrat.
    Zamislte.

  5. Čudni nešto ti kineski respiratori… Jedna sorta ima raspon krila 10 meteri i leti na daljinski, druga ima raketni motor i domet 100km…

  6. Ljudi masovno preturaju po kontejnerima da bi preziveli a oni trose nas novac i kupuju raketni sistem.Neko u ovoj neuredjenoj drzavi Srbiji treba da odgovara ili pod hitno da potrazi lekarsku pomoc.

  7. Sad ce Vulin da dobije i raketasku znacku…..ako tako nesto postoji. Ako ne postoji treba je izmisliti bar za ovu priliku

  8. Je li adminidtratori, koliko vas plaćaju da ne objavite komentar koji se vašim gazdama ne sviđa? Ovi nepismeni antibotovi koji nikad ništa nisu radili sad se u vojnu tehniku razumeju do jaja! Proseravaju se do besvesti, a svaki njihov komentar objavite. Toliko vam se sviđaju?

    1. Odličan komentar,ne samo u vojnu tehniku nego i u kvantnu fiziku,teoriju relativiteta,nastanka crnih rupa itd.

  9. Sad ove odlikovane budale mogu da gadjaju madjare. Ne u Madjarskoj, oni su NATO, vec ove u Vranju. Za njih nikog nece biti briga, a sto rekao mali sivi pac.. ovaj Vesic, drzava ce pokazati autoritet. Udri narodna milicijo i vojsko!

    1. Ha-ha-ha ! sad će Julin da čuva gazdu od sopstvenog naroda sa 100 km-a udaljenosti !Znači,to je nama namenjeno ?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.