Merkator kupio 100 odsto akcija Engrotuša, pregovori trajali mesecima 1Foto: Shutterstock/24K-Production

Fortenova grupa je danas saopštila da je Merkator potpisao ugovor o kupovini 100 odsto akcija Engrotuša, a potpisivanjem ugovora pokrenut je i postupak za dobijanje saglasnosti Agencije za zaštitu tržišne konkurencije Republike Slovenije (AVK), prenosi Index.hr.

Spajanje Merkatora, koji je u vlasništvu Forten grupe, i Engrotuša ojačaće tržišnu poziciju obe kompanije i doneti nove razvojne mogućnosti slovenačkim dobavljačima i zaposlenima, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, „potpisnici ugovora su uvereni da će integracija dve kompanije predstavlja odličnu osnovu za budući rast zajedničke kompanije i, naravno, dugoročnu održivost poslovanja, od čega će imati koristi svi akcionari, a samim tim i cela privreda“.

Predstavnik kompanija „Tuš holding“ i „AH Invest 1“ Andraž Tuš naglasio je da su pregovori trajali mesecima.

„Danas smo potpisali ugovor o kupoprodaji 100 odsto udela u kompaniji „Engrotuš d.o.o.“, bez drogerije „Tuš“, koja je u procesu izdvajanja. Nakon višemesečnih pregovora odlučili smo se za kupca koji je, po našem mišljenju, najbolji izbor za zaposlene, poslovne partnere i razvoj osnovne delatnosti kompanije. Verujemo da će ova integracija imati pozitivne učinke za slovenačku privredu“, istakao je on u ime prodavca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari