Ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović nije htela juče da komentariše pisanje Danasa da zvanična Moskva sa neodobravanjem gleda na plan restrukturiranja Javnog preduzeća „Srbijagas“ koje predlaže to ministarstvo, ali nije ni demantovala ta saznanja.


Na pitanje da prokomentariše navode da je ruska strana protiv plana restrukturiranja Srbijagasa, koji je sačinilo ministarstva kome je na čelu, i da li je neko od funkcionera Vlade Srbije pričao s njom na tu temu, Zorana Mihajlović je odgovorila da je „videla neke tekstove, ali da ne želi da komentariše neimenovane izvore“. Upitana da li će Vlada razmatrati plan restrukturiranja koji je predložilo Ministarstvo energetike ili pak onaj koji je najavio generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović, ministarka Mihajlović je naglasila da „uvek postoji samo jedan jedini plan, a to je plan Vlade Srbije“. Ona je dodala da veruje da će plan restrukturiranja Srbijagasa biti usvojen uskoro.

– Ubeđena sam da je plan restrukturiranja Srbijagasa dobar za Srbiju i za građane – naglasila je Zorana Mihajlović.

Ministarka energetike je juče potpisala sporazume o saradnji na izdavanju energetskih dozvola i saglasnosti investitorima koji su se javili na konkurs za gradnju mini hidroelektrana na 317 lokacija sa predsednicima 17 opština. Ona je prilikom uručenja sporazuma istakla da ćemo na osnovu tog javnog poziva u naredne dve do dve i po godine imati izgrađene hidroelektrana snage oko 100 megavata, koje će proizvoditi 400 gigavat sati struje godišnje.

– To će omogućiti da na direktan način dobijemo 1.000 novih radnih mesta, ali i nekoliko desetina hiljada radnih mesta na posredan način, kroz pokretanje domaće industrije, građevinarstva i drugih oblasti privrede – zaključila je ministarka Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari