Na svečanosti prilikom otvaranja benzinske stanice Naftne industrije Srbije „Nais“, generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko i gradonačelnik Niša, Miloš Simonović potpisali su Sporazum o socijalno ekonomskoj saradnji u vrednosti od 10 miliona dinara. Cilj ovog sporazuma koji se potpisuje drugu godinu za redom je dugoročno strateško partnerstvo i kroz njega, razvoj lokalne zajednice u celini.


Na koridoru 10 u blizini naplatne rampe Nais, Kravčenko i Simonović otvorili su benzinsku stanicu NIS-a u čiju je rekonstrukciju ta kompanija uložila 135 miliona dinara i na kojoj će u narednih mesec dana gorivo biti jeftinije za dva dinara po litru. Naftna industrija Srbije i Grad Niš imaju zajednički cilj unapređenja života u svim oblastima i promociju vrednosti značajnih za lokalnu zajednicu. Zato je, drugu godinu za redom, potpisan Sporazum čiji je cilj razvoj saradnje na dugoročnoj i stabilnoj osnovi. Realizacija Sporazuma sprovodi se kao deo programa korporativne odgovornosti NIS-a „Saradnja radi razvoja“ preko kojeg NIS želi da pomogne lokalnim zajednicama u kojima posluje. Na osnovu prioritetnih potreba zajednice, NIS , na taj način, podržava razvoj regiona u oblastima kulture, sporta, obrazovanja, ekologije, turizma, zdravstvo, učestvuje u rešavanju socijalnih pitanja i pomaže ekonomskom prosperitetu.

Sporazum sa gradom Nišem ove godine uključuje podršku ženskom i muškom rukometnom klubu Nais i internacionalnom džez festivalu Nišvil.

Na otvaranju benzinske stanice „Nais“ fudbaleri Crvene zvezde potpisivali su posetiocima klupske postere, a svečanosti je prisustvovao i njihov trener Robert Prosinečki. NIS je prošle godine na području Niša rekonstruisao tri stanice, a u ovoj godini planira da obnovi još dve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari