Odbrana vodoizvorišta: Bitka za vodu tek počinje 1Foto: Pixabay/Rawpixel

Stručni timovi Bitke za Košutnjak, Narodne stranke, Pokreta Slobodna Srbija, Srpskog pokreta Dveri, Građanske platforme i Pokreta Oslobođenje, organizacija okupljenih radi odbrane glavnog beogradskog vodoizvorišta u Makišu, navode da odlaskom u Pariz Aleksandra Vućića, Siniše Malog i Gorana Vesića počinje naredna bitka u ratu za vodu.

Oni navode da francuski narod, kroz istoriju tradicionalni saveznik Srbije, usled neobjavljivanja pravih informacija očigledno nije svestan velikog rizika koji za sobom povlači gradnja depoa na Makiškom polju.

U saopštenju se podseća da je Makiško polje beogradsko vodoizvorište koje će biti direktno ugroženo gradnjom, a građani Beograda će ostati ne samo bez pijaće, već i bez tehničke vode.

Ukazuje se da francuski narod ne zna ni pravu istinu da predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji rasprodaje imovinu i strateške resurse građana Srbije gazeći sve postojeće zakone i ljudska prava, koristi korumpirane državne institucije i parapolicijske formacije zbog koruptivnih investitorskih urbanistickih projekata.

Kako bi sprečili „ovaj zločinački poduhvat vlasti u Srbiji“, ove ogranizacije su se obratile francuskoj kompaniji “Alstom”, za koju se ne zna na koji način je dobila da radi ovako veliki projekat, a posredstvom ambsade Francuske upozorili su i francuski narod.

Ove organizacije postavljaju pitanje da li bi predsednik Francuske imao smelosti da ovakav projekat uradi na pariskom vodoizvorištu i kakva bi reakcija građana Pariza na to bila.

U saopštenju podsećaju domaću i stranu javnost da će nakon skorašnjih demokratskih promena biti poništeni svi ugovori za koje se bude utvrdilo da su štetni, ili čiji su pravni osnov nelegalne skupštinske odluke.

“Svi saučesnici u ovom kriminalnom poduhvatu će odgovarati pred zakonom. To uključuje i državljane stranih zemalja, čije smo kompanije i institucije već upozorili zvaničnim putem da će biti saučesnici”, ističe se u saopštenju Bitke za Košutnjak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari