Osiguravajuće kuće podigle polise osiguranja u proseku za oko 22 odsto: NBS smatra tu odluku štetnom i nepotrebnom

Očekuje se reakcija Narodne banke Srbije

Ostavite komentar


  1. Mafijaska drzava u kojoj je u redu da se monopol ne samo ignorise, vec i podrzava.

  2. Ovaj profesor Savić iznosi jednu opasnu tezu da se štete u Srbiji ne isplaćuju u realnim iznosima, što je laž jer u poslednjih desetak godina vrlo je mali broj sudskih procesa protiv osiguranja, što znači da su ljudi zadovoljni isplatom iznosa za štete. Ne znam čemu služi ovakvo paušalna i tendencionalna tvrdnja dotičnog?

  3. Osiguranje je u Srbiji kao i mnoge druge stvari postavljeno naopako. U normalnim državama visina premije osiguranja određuje se prema riziku. Ne može da bude isto za sve. Mladi su mnogo rizičniji od starijih vozača. Vozači koji prave česte prekršaje i štete normalno je da imaju veće premije.

  4. Osiguravajuća kuća treba da raste i povećava dobit.Nema više odakle već povećanjem cena. Koliko im je dosta,to je pitanje.

  5. Treba i cenu tehnickog pregleda smanjiti. Za 10 minuta pregleda naplate 6000 dinara. Kucni budzet vise opterecuje tehnicki pregled nego ulje. Ako u proseku trosimo 2l ulja mesecno po porodici to je oko 4800 dinara. A kad se podigne cena ulja cela drzva se trese a kad je tehnicki pregled poskupeo niko nista nije komentarisao
    Ko je ovde lud!!!

  6. 22% ? Već godinama uplaćujem putno zdravstveno osiguranje kod iste kuće. Pre dva meseca otprilike poskupeli su više nego duplo. Srećom, ima i onih koji su zadržali stare cene pa sam prešao kod njih.

  7. @neutralan
    Po zakonu osiguranje treba da isplati cenu originalnog dela a osiguravajuce kuce fakturisu cenu polovnog ili kineskog. Mnogi to ne znaju pa se i ne sude

  8. Tehnički pregled nije 6000 nego 9000. Apsolutno svi u Pančevu naplate 6000 tehnički plus 300 obrasci za tehnički, plus 300 obrasci za registraciju, plus 2700din usluga fizičkog lica-izdavanje nalepnice. I? Nigde nisam video da se neko žali. Korsa 20 godina stara, registracija 24500din sa 1 premijom!

  9. Sekretar Duško Jovanović je odavno ispunio uslove za starosnu penziju, te nije jasno kako je i dalje na toj funkciji i time treba da se pozabavi NBS.

  10. Bilo bi lepo kad bi NBS imala isti stav i prema bankama u vezi naplata za obradu kredita….
    Ovakve izjave iz NBS samo govore da reaguju samo gde smeju!

  11. Da NBS promeni deo naziva.
    Ne : „Narodna“ (ne sluzi narodu) .
    Da bude:“Centralna“ ( da narod zna cija je).

  12. И, Јорговнарка, шта ћеш да предузмеш? Хоћеш ли да ми вратиш новац?

  13. Ko vraća novac ljudima koji od poskupljenja do danas registruju auto po novim cenama osiguranja ? Sve više i više se pljačka narod ! Samo udri po narodu ! Napred Srbijo

  14. Ovo nije više normalno pa registracije auta su nam preskupe.Dokle više sta radi ova država.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.