Otvaranjem međunarodnog sajma lova, ribolova i sporta „Lorist“ i sajmovima ekologije, šumarstva i hortikulture, počela je jesenja sezona na Novosadskom sajmu. Danas će početi Međunarodni sajam turizma i Međunarodni sajam konjarstva, a sve manifestacije trajaće do nedelje i okupiće više od 300 izlagača iz deset zemalja sveta.


– Želim vam svima prijatan boravak u Novom Sadu i proglašavam otvorenim Međunarodne jesenje sajmove – rekla je na svečanoj ceremoniji otvaranja srpska atletičarka i skakačica u dalj, Ivana Španović i napomenula kako Novosadski sajam, uz Grad i Pokrajinu, pomaže sportistima da realizuju sve svoje aktivnosti.

Generalni direktor Novosadskog sajma Dragan Lukač dodao je da će ove godine Sajam obeležiti dva jubileja – 90 godina rada i 80 godina Poljoprivrednog sajma.

– Nadam se da će svi posetioci videti ono što ranije nisu videli, da će se svi lepo osećati, a da će izlagači imati i dobar komercijalni uspeh – poručio je Lukač. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kazao je kako smo svakodnevno svedoci da u 21. veku koristimo sve više novih tehnologija u komunikaciji, a tradicija sajamskih tehnologija pokazuje da je neposredni kontakt nezamenjiv.

– Sajam je mesto direktnog sučeljavanja ponude i potražnje, ali i mesto značajno za Novi Sad, Vojvodinu, Srbiju. Činjenica je da ovakva tradicija i kontinuitet razvoja uspeha i kvaliteta ima zajednički interes i kroz promociju privrednih grana, ali i za otvaranje radnih mesta. Međunarodni jesenji sajmovi su prilika da se vidi šta ima novo u oblastima lova, ribolova, turizma, ekologije, konjarstva. Želim svima da uživaju u sajmovima – naveo je Vučević i pozvao Novosađane da dođu na Međunarodne jesenje sajmove.

Na ceremoniji otvaranja nastupio je „Aleksandar Dujin Orkestra“ sa solistkinjom Svetlanom Paladom i plesnim školama „Queen“ i „Professional“. Posebnu draž svečanosti dao je lovac Josip Đipanov, koji je duvao u lovački rog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari