Posetioci Zlatibora, Tare i Zlatara će od juna u poznatim hotelima i restoranima ovih turističkih destinacija moći da uživaju u novom proizvodu – „planinskom doručku“.

 Mesne i mlečne prerađevine, proizvodi od voća, med, žitarice i lekovito bilje koji će biti sastavni deo „planinskog doručka“ nosiće žig garancije kvaliteta čije je dobijanje u proceduri. Vlasnik žiga biće Turistička organizacija regije zapadna Srbija – kaže za Danas menadžerka projekta, Snežana Milisavljević iz Regionalne razvojne agencije Zlatibor iz Užica.

Pod kapom „planinskog doručka“ postojaće, primera radi, autentične kombinacije poput zlatiborskog, zlatarskog, užičkog doručka.

Zahvaljujući „planinskom doručku“ će se, po rečima Ivana Vitorovića, izvršnog direktora kompanije Mona Hotel Management, povezati hotelijeri i lokalni proizvođači autohtonih, zdravih proizvoda. Posetioci će moći da uživaju u hrani pripremljenoj po starim receptima ali na novi način.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari