Državna revizorska institucija objavila je da je počela kontrolu trošenja republičkog budžeta za 2011. godinu i finansijskih izveštaja šest ministarstava, pet javnih preduzeća i šest budžeta lokalnih samouprava.


Revizori kontrolišu kako su budžetski novac u prošloj godini koristila ministarstva za finansije, kulturu, informisanje i informaciono društvo, veru i dijasporu, pravdu, spoljne poslove, ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Na spisku javnih preduzeća i onih u kojima država ima vlasništvo čije finansijske izveštaje proverava DRI, jesu kraljevačka Elektrosrbija, Elektrovojvodina iz Novog Sada, Gradsko saobraćajno preduzeće Beograd, Beogradski vodovod i kanalizacija i Tržnica iz Niša. Državni revizori utvrđuju i da li je bilo nepravilnosti u raspolaganju budžetima gradova Zrenjanin, Užice, Valjevo, Sombor, Subotica i Vranje. Počela je i kontrola finansijskih izveštaja Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, Agencije za osiguranje depozita, Agencije za kontrolu letenja Srbije i Crne Gore i Narodne banke Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari