Pokret za preokret: Kada će EPS da otkloni kvar zbog kog građanima stižu uvećani računi za struju? 1Foto: Pixabay/geralt

Niški odbor Pokreta za preokret tražio je danas hitan odgovor od Elektroprivrede Srbije (EPS) o tome kada planira da otkloni kvar koji je nastao u EPS još 19. decembra 2023. godine jer, kako tvrde u tom pokretu, Nišlije zbog kvara i na kraju grejne sezone dobijaju duplirane račune za struju.

„Elektroprivreda Srbije sama na svoju ruku određuje potrošnju jeftine struje, jer zbog pomenutog kvara većina domaćinstava nema uključenu opciju za jeftiniju struju, što za posledicu ima drastično uvećane račune, pošto EPS obračunava u većem procentu skupu struju“, navodi se u saopštenju.

Pokret za preokret pita kome ide taj novac i da li će se refundirati građanima koji su platili enormno visoke račune zbog kojih su u dugovima.

„Ukoliko se ovaj kvar uskoro ne reši ovakvo stanje se može očekivati i u mesecima koji dolaze, što predstavlja veliki atak na budžet svakog domaćinstva. Najviše su pogođene socijalno ugrožene porodice, jer one najviše koriste električnu energiju u jeftinoj tarifi“, ističu u tom pokretu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari