Poljoprivrednici MUP-u prijavili protest: Od ponedeljka na ulicama do ispunjenja zahteva

Ostavite komentar


  1. Svo nezadovoljstvo dolazi zbog nerealnog kursa evra,naime sve cene izrazene u dinarima su pratile inflaciju,cene na EU berzama u evrima,nerealan kurs evra obara cenu gotovih prizvoda kod nas,uvoznici zaradjuju a nas seljak propada.Resenje uvesti visoke carine na uvoz onoga sto imamo i njima pomoci naseg proizvodjaca.

  2. Ma gledajte opet da ih glasate pa cete sledeci put da dobijete Marjana Risticevica za ministra.

  3. Bravo samo protesti protiv ove bagre,za sendvice imaju para a za paore koji ih hrane nemaju,protesti do ispunjenja zahteva mada kod nazadnjaka slabe vajde…

  4. Sve je lepo traženo, ali mi se čini da su interesi seljaka sa juga zapostavljeni. Doduše, kod nas nema ni udruženja, sve je manje seljaka, a i stanovnika uopšte, pa me ne čudi da se niko nije setio da nisu isti uslovi za bavljenje poljoprivredom u Vojvodini i u Vranju, Leskovcu, Pirotu, Nišu, … Ovde su skuplji imputi, a jeftiniji proizvodi, mehanizacija je iz sedamdesetih, pa vidite gde su seljaci u takvoj korelaciji. Zato je realnost tamna, seljaci beže sa sela, poljoprivredne parcele su, u velikom procentu, zaparložene, napuštene, a objekti za stoku prazni.
    Setite se samo izjave predsednika u Leskovcu: “ U Srbiji će plate biti 1400 Eura, a u Leskovcu 1000. Da li je to normalna politika?
    Trebalo bi neko da misli o tome, da se poboljšaju uslovi za život na jugu, a ne samo u BG i Vojvodini. Inače, BG će biti prenaseljen, a već je, a jug će se ubrzano prazniti još više. Ne znam kome to ide u prilog.

  5. Зар сте нисте опаметили толике године да вас ова лоповска власт само лаже и маже и ви ин и даље верујете..скинути та го..а на изборима па ћемо видети даље

  6. Kasno su se setili.Oni od proletos su izgleda bili podmazani da prihvate neprihvatljivo,pa ni to nije ispunjeno.Cilj je uništenje malog poljoprivrednika u celom svetu,a to odgovara i ovim našim pregovaračima ,jer su oni veliki.

  7. Glavno je da penzionerima punite džepove našim novcem iz budžeta.Poljoprivredu gušite,uvozite hranu umesto da izvozimo.
    Zemlja koja nema zdravu poljoprivredu,nije jaka zemlja.
    Mislite da možete da kupite sve penzionere kao sigurne glasove,varate se,
    a i mnogo više ima naroda koji nisu penzioneri.Šta ćete s’ njima?

  8. Oni dobijaju kredite od 1 posto ami kredite za kupovinu krova nad glavom od osam do desert POSTO oni kupuju kola vikendice a radnik zivi privatno placa dvesta euvra stanarinu nasa deca idu gradskim autobusom u skolu dok njihova dolaze automobilima

  9. I naravno opet blokada puteva.danas kako se kome digne blokira put i sprečava kretanja ljudi.pa zamislite da vas neko blokira da nemožete sa traktorom od 100-150000 evra da orete njivu..strašno

  10. Ne blokirajte puteve traktorima, jer time ugrožavati ostale građane koji podržavaju vaše zahteve, nego koristite neke druge rekvizite kao nekada bagere motke i td.

  11. Gde je istina: ministarka poljopr. i dir. Poste kazu da su ispunjeni svi zahtevi a paori i postari kazu jok, dosta vise lazi

  12. A sto ne idete pred skupstinu opet cete nama vozacima da pravite probleme koji zivimo od toga idite pred skupstinu pa tamo blokirajte izlaz i ulaz pa opet glasajte za vucica … da je ova vlast dobra vi nebi izlazili na ulice i trazili svoje sto vam duguju vi sa blokiranjem saobracajnica ne dobivate nista nego maltletirate ostale gradjane koji vam nista ne duguju.

  13. Najbolje da se seljacima da po 1000 e po hektaru , 1000 e po kravi , 300 e po svinji i tako dalje.
    Ko ima 20 h = 20 000 e i ne mora ništa da rade.
    Mi koji radimo kod privatnika kad ostanemo bez posla , ili kad preko računa primamo minimalac ceo radni vek – ne interesuje nikoga , a pogotovu ne seljaka.
    Zamislite kada bi neko od radnika štrajkovao tako što seljacima ne da prolaz u njive .
    Šta bi se desilo sa tim radnicima.
    Gospodo seljaci nije ovo Švajcarska…

  14. A mi nezaposljeni.Niko nas ne pita za nista.Samo za glasanje i ne daj boze za odlazak u rat.

  15. Pčelari takođe treba da se priključe protestima…subvencija od 800 dinara po košnici je mala, a sipanje goriva samo u rezervoar traktora je besmisleno jer mi pčelari svojim vozilima obilazimo pčelinjake, prevozimo pčele kada selimo…..tako da je veliko maltretiranje da odem na pumpu natočim u kantu pa u rezervoar….da li vozila kojim ću otići da obidjem pčelinjak ili kombija kojim ću prevesti pčele sa lokacije na lokaciju

  16. Zahtevi nisu realni ,šta će radnici sa minimalcem ,koliko poljoprivrednici imaju prijavljenih radnika ,drže ih kao robove ,ko nije video neće ni verovati?Zal je realno da se subvencionišu površine preko 20 hektara?

  17. Слажем се да треба помоћи мале пољопривреднике. Ови велики никад богатији и стално су незадовољни.трактори икомбаји као свемирске ракете чак поседују иавио е. Нису задовољни, неплаћају радницима стаж здр. Осигурање, пријављени на минималац краду и државу и народ.Никада неће бити задовољни.то је буре без дна.

  18. PODRŽAVAM POLJOPRIVREDNIKE. BLOKIRAJTE DA SVE STANE DOK VAM OVA BAGRA NA VLASTI NE ISPUNI SVE USLOVE. SAMO NAPRED

  19. Ekipa odradila poslove po njivama i sad ce da zajebavaju ljude sa njihovim problemima da bi drugi ispastali koji rade za minimalne plate i jos im navukli trosak da kruze i obilaze blokade…..ne bih vam dao dinara vec bi svi vozili fergusone i maksimalno imali 10 jutara da ne kukate bagro

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.