Investicioni potencijali još sedam opština (Valjevo, Sremska Mitrovica, Ruma, Stara Pazova, Čačak, Niš i Zaječar) moći će da se promovišu na Aerodromu „Nikola Tesla“. Ovo je nastavak kampanje, koju je pre godinu dana pokrenula Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) u nameri da usmeri pažnju domaćih i stranih investitora ka područjima čiji žitelji imaju ideje za pokretanje novog biznisa.


– To je šansa za nove učesnike projekta da se pridruže opštinama koje su već predstavile svoje potencijale. Primera radi, Valjevo je izabralo da reafirmiše šljivu kao simbol tog kraja. Zaječar želi da oživi metaloprerađivačku i industriju kablova, Niš je grad inženjera i elektronske industrije, u Rumi se proizvode cipele „po meri profita“, dok Čačak nudi „više od metala“, Sremska Mitrovica je na „pravcu inovacija“, a Stara Pazova zna kako da privuče ozbiljne investicije u visoke tehnologije – kaže Vladimir Čupić, predsednik UO NALED-a.

Strane direktne investicije realizovane u prethodnih pet godina dostigle su 12 milijardi dolara, a najviše je uloženo u sektor usluga i prerađivačku industriju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari