PSG Vojvodina: 'Mitros' lažna predizborna investicija 1Foto: "Gierlinger holding"/Promo

Vojvođanski odbor Pokreta slobodnih građana pitao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića „dokle će da laže građane Vojvodine i Srbije“ i da „dovodi lažne investitore u cilju predizbornih obećanja“.

Povodom vesti da se zatvara nekadašnji gigant mesne industrije „Mitros“ iz Sremske Mitrovice, a 2015. godine ga je „Gierlinger“ kupio za 800 hiljada evra i od države dobio subvenciju od 5,8 miliona evra, PSG ukazuje da je to ponovo bilo trošenje budžetskog novca svih građana u vidu subvencija stranim investitorima.

„Jasno je da je, kao i do sada, u pitanju bila još jedna prevara građana, uz ogroman novčani gubitak, u cilju skupljanja ličnih političkih poena Aleksandra Vučića“, ocenio je Vojvođanski odbor PSG.

U ovom slučaju, piše u sapštenju, razlika u odnosu na druge propale projekte je ta što je „užasnom politikom Vlade Republike Srbije potpuno devastirana industrija hrane“.

„Poznato je da ‘Mitros’ od prvog dana, od privatizacije od strane holdinga ‘Gierlinger’, radi sa gubitkom, kumulativno oko osam miliona evra, poslednje godine preko četiri miliona“, dodaje odbor PSG koji smatra da samo dugoročne investicije mogu da poprave životni standard građana Vojvodine i Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari