Putinovo neispunjeno obećanje

Da li je saga o bescarinskom izvozu "fijata 500L" u Rusiju i ostale države Evroazijske ekonomske unije neslavno okončana

Ostavite komentar


  1. a jel smo mi uradili sto je od nas trazeno od ruske strane za ruski centar u nisu…..politika ide ja tebi ti meni….

  2. Fiat nam je nametnut jednom jako losim ugovorom, koji sad ni ne mozemo da raskinemo. Hvala bivsoj vlasti sto nas je okovala sa tim.

  3. Ja ne znam zašto se toliko priča o bescarinskom izvozu našeg fiće, mislim da je on dovoljno kvalitetan, da naće kupce u Rusiji, pod istim uslovima kao i druga vozila, pod istim uslovima.

  4. Mislim da Srbija i Rusija imaju dosta prostora da razvijaju ekonomske odnose i bez Fijata 500L. Uostalom radi se o modelu automobila na kraju životnog ciklusa, pa o eventualnom izvozu automobila iz Srbije za Rusiju treba razgovarati kada počne prozvodnja novog modela u Kragujevcu.

  5. Tu propalu firmu je trebalo zatvoriti vec odavno! Nisu Rusi ludi da kupuju bofl kad imaju bolje kod kuce!

  6. Pa da je Fiat ispoštovao svoj dogovor prema radnicima možda bi se i ova tema našla na stolu prilikom sastanka.

  7. Осврни обрни,ако ови наши економисти имају мало мозга у глави требају знати да је најбоље раскинути уговор са Фијатом 2018.године и склопити нови са Ладом.Уз пут паралелно склопити уговор за производњу одбрамбених система С-300 и С-400 у Крагујевцу.Цео слободан свет би се радовао томе,економски би направили прави бум.Осим тога НАТО и други неби могли више да нас уцењују или да нам одређују пријатеље и непријатеље.У слободној земљи Динар више вреди!!!

  8. Vozila Fiata, pa time i Fiat 500L nemaju kupce u Rusiji. Onaj ko je bio u Rusiji to zna, odnosno skoro da tih vozila nema na ulicama, ne samo Moskve nego i ostalih gradova. Za taj bezcarinski posao ne pita se samo Rusija nego i ostale zemlje Evroazijske ekonomske unije. Tek te zemlje nemaju nikakav interes za Fiatova vozila.Dovoljno je videti i autopark Belorusije pa shvatiti koliko smo mi u tome iza njih. Sumnjam da je u takvim uslovima Putin mogao nešto da obeća, osim kurtoazne reakcije. Pre će biti da je stvar u našim "genijalcima" koji rešavaju pitanja ubrzanog razvoja Srbije.

  9. Pa Putin je komunista i KGB-ovac! Oni ne ispunjavaju obecanja i ne govore istinu. Oni samo "cuvaju svetlo" kriminala.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.