Radnici Fijata blokiraju sutra ulaz u fabriku 1Foto: Z.S.M.

Nezadovoljni reakcijom države i njenih predstavnika radnici kragujevačkog Fijata najavili su za sutra blokadu ulaza u fabriku. Početak blokade je u sedam sati a zaposleni će onemogućiti ulazak u fabriku na kapiji kod Šest topola.

Ovo je za Danas potvrdio Zoran Miljković, iz Samostalnog sindikata Fijat plastika.

– Od jutra ćemo blokirati ulaz kod Šest topola, sat vremena pre nego što šefovi dolaze na posao. Ostale ulaske u Fijat ćemo zakatančiti, kaže Miljković.

Po njegovim rečima zaposlenima u Fijatu u Kragujevcu nije preostalo ništa drugo nego da blokiraju fabriku i saobraćajnice kao vid sindikalne borbe pošto ih je država Srbija „definitivno pustila niz vodu”.

Zahtevi i njihovi predlozi za socijalni program koje su danas uputili premijerki Brnabić i Vladi Srbije očigledno nisu prihvaćeni.

– Upravo sam se čuo sa minsitarkom za rad Kisić Tepavčević, koja mi je rekla da 1.000 radnika mora da ode na dvogodišnji rad u inostranstvo, što je u suprostnostima sa našim zakonima i propisima po kojima poslodavac može da uputi samo 50 kilometara od mesta u kome radi. Takođe, saznali smo da i premijerka Brnabić, iako je bilo najavljeno pre dva dana posle razgovora u Beogradu, neće doći u Kragujevac, kaže Miljković.

Blokada fabrike, ulica i saobraćajnica je početak borbe rdnika u Fijatu i oni najavljuju da je to samo početak i da neće odustati od svojih zahteva i prava koje imaju kao građani Srbije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari