Radnici zaposleni u preduzećima za puteve Nibens grupe odustali su od protesta kojim je bilo predviđeno blokiranje ulica u Beogradu, jer je novi menadžment, postavljen u gotovo svim članicama, uspeo da isplati po jednu zaostalu zaradu.


– Pre dva dana u PZP Beograd postavljen je novi direktor. On nam je izložio planove, pomenuo probleme sa bankama i sa ministarstvima i uspeo da obezbedi isplatu oko 80 odsto zarade za mart. Nas brine to što kasne pregovori sa bankama i što se proces reprogramiranja kredita odužio, i zbog te spore procedure, nama su računi blokirani, nemamo mogućnosti da nabavimo energente, a bez toga se ne možemo pojaviti na trasi – rekao je za Danas Milan Jovanović, predsednik samostalnog sindikata u PZP Beograd.

On dodaje da su na taj problem ukazali i u razgovorima sa predstavnicima ministarstava ekonomije, finansija i infrastrukture. Jovanović kaže da ih je umirio ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić tvrdnjom kako nisu ni pomereni sa radova na koridorima 10 i 11, dok je Zoran Drobnjak, direktor Puteva Srbije garantovao da će zadržati poslove održavanja koje su dobili. U Nibens grupi potvrđuju da se proces pregovaranja sa bankama odvija sporije nego što su očekivali i da zbog usporene bankarske procedure tenzije pomalo rastu.

– Banke su insistirale da se u preduzećima koja su ostala bez rukovodstava postavi novi menadžment u koji bi se uključili i njihovi predstavnici. Da li će to biti „dupli pas“ ili neko rukovodeće telo, nije precizirano jer operativni dogovori još traju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari