Tokom naredne sedmice u Srbiji mogu da se očekuju blagi mrazevi ranom zorom, ali oni neće imati negativne posledice po poljoprivredne kulture, kažu za Danas u Republičkom hidrometeorološkom zavodu. „S obzirom na to da vegetacija još nije počela, mrazevi koje možemo da očekujemo sledeće sedmice ne bi trebalo da imaju negativne posledice po useve“, ističu u RHMZ.


Međutim, ono što bi za poljoprivrednike bilo dobro jeste da padne kiša u narednom periodu, napominju u RHMZ, jer iako je dublji sloj zemlje vlažan, površinski nije, i voda mu je neophodna. „Bilo bi poželjno da padne kiša jer vlage ima dovoljno samo u dubljem sloju i to zahvaljujući velikom snegu. Površinski sloj je suv“, ističu u RHMZ.

Za narednu sedmicu u RHMZ najavljuju oblačno i suvo vreme, sa povremenim pljuskovima u jugozapadnim delovima zemlje. Početkom nedelje srednja dnevna temperatura će biti u blagom padu, a mraz u jutarnjim časovima biće slabog intenziteta. Prema podacima RHMZ, poslednje sedmice marta duvaće pojačan severo-zapadni vetar, a tek krajem nedelje može da se očekuje lepše vreme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari