Dugoročna vremenska prognoza: Kakvo nas vreme očekuje do 15. maja? 1Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ

Sudeći prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), dugoročna vremenska prognoza do 15. maja donosi nam vreme sa temepreaturama u proseku najvišim od 20 do 25 stepeni Celzijusa, dok će kraj aprila uglavnom obeležiti kiša.

Vremenska prognoza za danas donosi nam u većem delu zemlje oblačno vreme narednih sedam dana, ponegde sa kišom.

Ipak, iako je vremenska prognoza za narednih 30 dana samo orijentaciona, te podložna promenama, u nižim krajevima, ozbiljnijeg zahlađenja i snega ne bi trebalo da bude.

Vremenska prognoza do 15. maja

U Beogradu minimalne temperature bi posle izuzetno toplog 15. aprila trebalo da narednih dana padnu na ispod 10 stepeni, a sve do 22. aprila u glavnom gradu, sudeći prema RHMZ, padaće kiša.

Padavina u Beogradu trebalo bi da bude i 30. aprila, kao i 1. maja, ali i u periodu od 11. do 14. maja. Najviše dnevne temperature će, posle 26. aprila, biti više od 20 stepeni Celzijusa.

Dugoročna vremenska prognoza: Kakvo nas vreme očekuje do 15. maja? 2
Foto: RHMZ

U Novom Sadu kiša će, prema prognozi RHMZ, padati naredna tri dana, do 18. aprila, kao i tokom Prvomajskih praznika, a temperature će narednih mesec dana ići od minimalnih tri stepena ove sedmice do 25 stepeni, koliko se predviđa za polovinu maja.

Dugoročna vremenska prognoza: Kakvo nas vreme očekuje do 15. maja? 3
Foto: RHMZ

Vremenska prognoza za Niš, sudeći prema poslednjim podacima RHMZ, prilično je tmurna jer se narednih devet dana predviđa – kiša. U narednih mesec dana u Nišu će biti tek 10 dana bez kiše, neki od njih su –  1. i 2. maj. Temepratura u gradu na Nišavi od sutra, 16. aprila, pa do polovine maja neće preći 23 stepena.

Dugoročna vremenska prognoza: Kakvo nas vreme očekuje do 15. maja? 4
Foto: RHMZ

Kiša bi u Kragujevcu trebalo da pada od sutra sve do ponedeljka, 22. aprila, ali i tokom Uskršnjih praznika od 3. do 5. maja. Za Prvomajske praznike Kragujevčani bi trebalo da budu bez padavina. Temperature će u ovom gradu do kraja aprila biti maksimalnih 20, a do 15. maja 22 stepena Celzijusa.

Dugoročna vremenska prognoza: Kakvo nas vreme očekuje do 15. maja? 5
Foto: RHMZ

Na Zlatiboru postoji mogućnost da padne sneg naredna četiri dana, a veći deo do kraja aprila i početkom maja očekuje se kiša, kao i u većini drugih delova Srbije. Minimalna temperatira biće 0 stepeni, a maksimalna polovinom maja ići će do 17 stepeni Celzijusa.

Od 17. do 22. aprila RHMZ prognozira za Kopaonik sneg i temperature koje će ići od minus četiri do plus tri stepena, Posle 25. aprila i Kopaonik bi trebalo da izađe iz minusa u potpunosti, a polovinom maja temperature bi na ovoj planini trebalo da idu do 10 stepeni Celzijusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari