Realna obećanja ili optimizam bez pokrića

Prema izveštaju Nacionalne koalicije za decentralizaciju, od 2000. godine 73,9 odsto stranih investicija ušlo je u Beograd i Novi Sad, dok je svim devastiranim opštinama pripalo samo 0,43 odsto.
Odjeci sedmodnevnog boravka premijera Aleksandra Vučića i ministara na jugu Srbije

Ostavite komentar


  1. Sve u svemu jedino je tacna ova prva recenica u celom tekstu. Sve ostalo sto ste napisali je samo nagadjanje i karikiranje.

  2. Operativna grupa ce sigurno posetiti Nis, jer to su ozbiljne stvari koje su prioritet za resavanje.

  3. Ova vlada svako obecanje ispuni, to ce biti i sa resavanjem problema neisplacenih zarada.

  4. Ranije vlasti su mnogo obećavale, a malo ispunjavale. A ova do sada pruža maksimum.

  5. Sram vas bre bilo,cutali ste DSu 12 godina koji vas je i ostavio bez fabrike,a od Vucica trazite za nedelju dana da vam resi problem .

  6. Vučić nikada nije "pogazio" dato obećanje pa neće ni sada ,mada bi to njegovi protivnici voleli ! Pa zar oni ne primećuju koliko investicija ide na "jug" .za razliku od prethodnih vlada ???

  7. Čisto kvazi novinarsko i kvazi političko lupetanmje Miladinovićke koja nema ni status poštene noinarke već je politička,kvinsliška i produžena tuka stranih službi koje vode Danas.

  8. Koliko god da se kvazi urednik i ekipa kvislinga u Danasu trudi da pomeri masu niko ne haje za njihove gluposti, par stotina primeraka se pročita i to autori i rodbina, a narod, briše se sa Danas.

  9. Dali neko primecuje da ovi demagozi pricaju samo u buducem vremenu
    Sadashnjst za njih ne postoji
    Ovo sve lichi na jednu lepu bajku ali ja mislim da ni deca vise ne veruju u njih

  10. Najgore od svega je to, što prethodna vlast, što je bila započela nije završila, pa se sadašnja vlast mora i tim pitanjima baviti i mnogo teško je to narodu da shvati, da je ostalo i dugova i svega . Treba to vratiti. Strpljenje je sada prava reč, ipak ako je obećano , biće ispunjeno!

  11. O kavim se to zaostalim zarada radi kada ti radnici godinama ne radi. Dosta je više da se daju pare koje nisu zarađene , zbog toga se oduzima penzionerima koji su svoje penzije pošteno zaradili.

  12. hajdi: Ma mogu oni da posete Niš , alli ako radnici nisu radili kako onda da im se daju nekakve plate.

  13. Kada je receno da ce biti tesko,da ce biti smanjena primanja,da je situacija losa-tako je I bilo.Nije obecavao med I mleko I prihvatio je rizik da narod bude revoltiran.Zato sad verujem u sve sto kaze jer nije isao uz dlaku ljudima I lagao.

  14. Pitanje za pisca tekst; zar Vi mislite da se obecanja daju, da bi se ispunila, to je tek onako.Obecanja se ispunjavaju samo u prici A. Vucica, njegovih poltrona, ministara i vrednih botova.Ovi poslednji posle tri sendvica, vide kule i gradove, nacionalni stadion (Premijerovo obecanje), a nije im sumnjivo sto dobise proliv, jer i sendvic je budjav.Oprostite, ali smanjite pitanja, jer inace odoste u izdajice, strane placenike, lencuge i….. Razumete.

  15. Stvarno mi nisu jasni jadnici koji znaju samo da pljuju po Vladi i ljudima koji svoj posao obavljaju kako treba. Treba da ih bude sramota. Polako. Ne mogu ministri i njihovi ljudi da stignu na sve strane. Sve ce da se resi. Potrebno je samo malo vise strpljenja i razumevanja.

  16. Pitam se da li je iko od kometatora iz Nisa. Posle dve godine rada na ovoj teritoriji kazem sledece, ni 200 milijardi eura nece pomoci Nisu I svoj okolini do Preseva. Od kada znam za sebe (a to nije malo vremena) izdvaja se za siromasni jug, a niko da objasni zasto je I dalje siromasan. Zato sto tamo zive uglavnom neradnici. Cas pokojem izuzetku. Ne moze se pomoci regiji u kojoj su od 10 ujutro pa do 2 ujutro sve kafane svaki dan pune. Hedonizam naroda na delu. Veliki broj korisnika socijalne pomoci koji rade na crno I ne zele da budu prijavljeni, jer gube socijalna prava. Zato vecina subvencija odlazi na sever. Jednostavno je vise projekata I vise se radi. Nikome pravo nije uskraceno, jednostavno ne postoje prijave. Sto se tice subvencionisanja stranih kompanija vise je sramotno koliko se stvara nelojalnosti konkurencije prema domacoj privredi. Mnogi domaci privrednici su ulozili znacajna sredstva, a od drezave nisu dobili nista. Prosto bih predlozio da svi otvore firme u inostranstvu I dodju ovde kao strani investitori te da im njihova drzava dodeli subvenicje u visini od 150% na njihov ulozen novac.

  17. KOLIKO BOTOVA!
    I TO JE RAZLOG DA POVERUJEMO DA JE SVE OVO POTEMKINOVO SELO, IZGRADJENO NA ZIVOM POLITICKOM BLATU.
    DOBAR TEKST.
    TREBALO JE DA BUDE JOS KRITICNIJI.

  18. Oni koji samo obecavaju pare, a to ne cine na realnim osnovama su samo sarlatani i neodgovorni ljudi, koji nemaju pokrice nisu odgovorni, bolje zdrava ekonomija i realna povecanja zarada da se ide postupno ali da bude sigurna. Naravno da i ovo povecanje nije dovoljno ali je sigurno i stablno.

  19. Naravno da ce obecanja data od strane Vucica i njegovog kabineta biti ispunjena.Vucic nikad ne obecava ono sto ne moze da ispuni.Samo treba biti strpljiv jer Vucic ispunjava svako svoje obecanje

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.