Još jedan propust u Šapićevom sistemu za plaćanje javnog prevoza: Kartu za autobus moguće kupiti samo na latinici, ćirilica – ne radi

Ostavite komentar


  1. Ovo i nije loša vest. Muka mi je više od ćirilićara… Ceo svet se trudi da se ujedini, pa su se i Nemci odrekli Glagoljice, Japanci pišu na latinici, samo smo mi najpametniji vazda bili. A ne znamo ni kad nam je Božić.

  2. Јесте недостатак, али не од толиког значаја. Раније аутомати у аутобисма нису прихватали Дина и Виза картице и уопште куповина карата је била знатно тежа него сада. Тренутно је много већи проблем недостатак информисања путника о стајалиштима, као и праћење кретања аутобуса.

  3. Vi bar imate prevoz. Dođite u Novi Sad. Mi gledamo u pasulj da li je uopšte krenuo bus

  4. Бољи је био Кенткартов систем, доследно на српском и енглеском. Шапићев је махом на хрватскосрпском.

  5. Nama niko ne moze da pomogne ako sami sebi ne pomognemo da kad stranac dodje i hoce da plati kartu bas ce mu cirilica mnogo pomoci, ne budali te vise.

  6. Genijalno! Hvala Ekipi Danasa (E.D.) iza čega se krije, verujem, skromnost samog GlodUra. Vrcavo zapažanje koje bi, da se desilo pre 17. 12, namaklo bar 40.000 glasova na Dorćolu i u okolini i tako neutralisalo maligni uticaj ruskih dezinformaciha i glasove prekodrinskih Srba, štali su!? Šteta! A Pobeda je bila tako blizu. Ništa zato. Otkrićemo to 2027. na vreme i to će biti kraj za nepomenika.

  7. A dosta više sa „progonom“ ćirilice. Pa platite parking kucajući ćiriličnu registraciju ako može. Ne ložite narod na samoizolaciju. Ni popovi nemaju ćirilične table…

  8. Ne preterujte, hvalite sta je dobro a kritikujte loše. Prevoz je laksi i bolji bez dileme. Prodajnih mesta ima na svakom cosku, kakvih deset sta pricate pa nismo slepi

  9. Ko pita Arapina u Nemackoj, sto mora kucati poruku na Nemackom?
    To smo mi Srbi, nista nam ne valja ….

  10. Ja sam cirilicu izbacio jos pre 30 godina imao sam 3 i srpskog samo zbog toga sto nisam hteo da pisem cirilicu

  11. Bože dragi sačuvaj nas od nas samih. Stalno i na sve imate primedbi. A da može na ćirilici, odmah bi pisali kako to nije u redu prema strancima. Nikada, ali baš nikada nam se ne može ugoditi. Zato nam i jeste ovako kako jeste.

  12. 50 dinara 90 min dodjite malo juznije da vidite kolko kosta karta od stanice do stanice samo

  13. Kada će se omoguçiti kupovina mesečne karte putem aplikacije za povlašćene kategorije (penzioneri mlađi od 65g, nezaposleni, studenti…)
    Uvek sam kupovala mesečnu kartu, od kada je uveden Beograd +, se švercujem, jer mi nisu omogućili kupovinu mesečne pretplate. Fizički nisam u mogućnosti da kupujem na par određenih mesta u gradu.

  14. Normalno je da je u pitanju latinično pismo. Gradskim saobraćajem u Beogradu voze se i strani državljani pa je LAT logičan izbor u softveru.

  15. Београд је једини град на свету где се возиш 24 сата за 1 еуро. Шапић

  16. Na većini trafika iz lanca „moj kiosk“ moguće je kupiti papirnu kartu. Mislim da je za mesečnu nekih 20 dinara skuplje nego kada se kupuje na šalteru GSP-a ili novog sistema za naplatu karata.

  17. Хајде мало да похвалимо Градску Власт. Урадили су лепе инфо стубове на бус станицама и изгледа перфектно у сваком смислу.
    Што се тиче ћирилице, и Ваш цењени лист би можда изгледао прихватљивији за широки аудиторијум.
    Прихватам Вашу замерку, за ГСБ ПОРТАЛ,али вероватно ће програмери размислити и о томе.

  18. šta to znači da stranci onda nemogu kupiti kartu za prevoz ili netreba da kupuju mejjl slačemo samo čirilicom titlove u filmovima imačemo samo na čirilici i mnogo toga biče samo na čirilici to je sad najvažnije za sve građane nema prečih stvari glad beda to nije bitno bitno je kako se piše

  19. Primedbe su minorne.Najzad sam mogao kad dodjem u Beograd da platim prevoz bez maltretiranja,to je za nas sa strane veliki napredak.

  20. То није пропуст Шапићебог система већ пропуст на програму. Систем је одличан.

  21. Veći je problem to što je u prevozu u Beogradu toliko prljavo da imam utisak da od kad izađe iz fabrike se više ne čisti niti održava.
    Zaista nigde nisam videla toliku nehigijenu!

  22. Zato na novoj železničkoj stanici pise samo ćirilicom Beograd Centar a kada sam ušao sve stranci unutra, hahahahha koja smo mi cirkus država.

  23. Ćiriličari pišu ćirilicu na latiničnoj tastaturi. Ćirilične tastature su prava retkost. I to niko ne vidi. Samo oni najglasniji “patrioti” i dalje trube o ćirilici.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.