Sindikat EPS-a: Plate u Nadzornom odboru 20.000 evra

Ostavite komentar


  1. Da nebese norvezana i ovih stoih dovedose ode eps u propst.hvalaim stonas spasise .e moja srbijo itreba kad nema nikog davodi ovaj narod mislim radnike epsa.

  2. A sindikalac manje. Koliko manje? A para za poreske inspektore nema. Predsednik, premijer i ministri po 1000 evra. I oni rade za platu?

  3. – Ne treba im dati ni 2.000 EUR jer je uglavnom reč o poslovno nebitnim ili stručno nekompetentnim ljudima. I zakonom treba ukinuti sve upravne i nadzorne odbore kao atavizme socijalističkog samoupravljanja.

  4. Tomašević je veliki čovek i stručnjak i zato nije bio podoban aktuelnom režimu.

  5. KUDA IDE EPS?

    Naša privreda beleži rekorde, ne u proizvodnji, već u potrošnji, plati i broja zapošljenih, Članovi Nadzornog odbora Elektroprivrede Srbije (EPS) dobijaju skromnu mesečnu nadoknadu od po 20.000 evra. Direktor EPS-a ima platu oko 3.500 evra, a prosečna plata u EPS-u je iznad 1000 evra. U Nadzornom odboru su i tri norveška eksperta, ostali su naši stručnjaci. Plate vođe u EPSU na istorijskom maksimumu, a rad EPS-a nikada gori, nema uglja, nema dovoljne domaće proizvodnje struje. Ovaj nakaradni rad EPS-a počinje od vremena pečenjara Grčića, koji je oterao najstručnije kadrove, a zapošljeni su partijski napredni kadrovi. Čudi slučaj da su nađena tri norveška stručnjaka, a mi imamo daleko bolje stručnjake, pogotovu za termoelektrane na ugalj, što nije slučaj sa Norveškom. Vođstvo Srbije manipuliše sa javnim i drugim preduzećima u svoju korist, a ne potrošača i države. Dokle ovako predsedniče?

  6. Ovo je ziva istina. Drugari mi rade u Epsu i svi cekaju neku ponudu u vidu 30 40 hiljade evra odpremnine i napustaju nasu najjacu firmu, to se odnosi na radnike koji jos uvek nose firmu na ledjima. Tamo nema vise nijednog nekvalifikovanog radnika, sve poslove su preuzele agencije koje beru kajmak a radnike PLACAJU bedno, minimalno, a rade za Eps i debelo naplaćuju te usluge i svi su u Sns vecinom.Klasicna PLJACKA Epsa i gradjana Srbije. Sindikat je ucutkan, ubacen razdor medju radnicima, ko digne glas i ukaze na manipulacije, mars napolje i maltretiranje. Ovo nema veze sa radom Epsa nego sa pljackom. UNISTI i POKLONI STRANCIMA UZ DEBELU PROVIZIJU.

  7. Nadzorni odbor je podmićen da aminuje marifetluke direktorskog borda a i oni su podmićeni da aminuju marifetluke glavnog gazde. Naravno, sve to plate potrošači. Eto to tako funkcioniše.

  8. Gde su akcije zaposlenih, bivših zaposlenih i naroda Srbije. Nezakonitom promenom forme u AD, bez akcija ?!, kriminalnom radnjom smo oštećeni za više milijardi evra. Neko će za sve ovo doživotno boraviti u zatvoru

Ostavite komentar


Ekonomija

Ne prodavati Staru šećeranu 9

Ne prodavati Staru šećeranu

Organizacija "Beograd u pokretu" saopštila je danas da je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika zakazala prodaju Stare šećerane po početnoj ceni od 680,6 mliona dinara i zatražila od Vlade Srbije da to zaustavi.

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.