Siniša Mali: Prijave za Penzionersku karticu kreću 15. marta 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Ministar finansija Siniša Mali, rekao je večeras u emisiji Hit tvit na TV Pinku, da  od 15. marta, kreću prijave za Penzionersku karticu, koja će im dati ogromne benefite i popuste.

– Takođe krećemo u kampanju da pozovemo što više kompanija u Srbiji da se priključe ovoj akciji – rekao je Mali. Dodaje da penzije rastu i da će do kraja godine biti još više (da će prosečna penzija u Srbiji do 2026. godine dostići 450 evra.

Mali je rekao da možemo da budemo zadovoljni uspesima nove Vlade u njenih prvih 100 dana, dodaje da je bilo puno izazova i da posle 3 godine, Srbija je nastavila da pobeđuje u ekonomiji.

– Prošle godine imali smo BDP 2,3 posto, po prvi put u istoriji smo prošli granicu od 60 milijardi evra BDP-a. Stopa nezaposlenosti u našoj zemlji stopa nezaposlenosti bila je najniža ikada. Pre samo 10 godina, svaki četvrti u Srbiji nije tada imao postao, a danas je to 8, 9 posto – rekao je Mali, za TV Pink.

Kako kaže, suočavamo se polako ali sigurno sa manjkom radne snage.

– Ljudi se vraćaju u Srbiju, koja se u poslednje tri godine pokazala stabilnom – rekao je Mali.

Dodaje da je samo u 2022. godini bio najveći priliv stranih investicija u Srbiju.

– Mi smo u međuvremeno izgradili i fabrike i kilometre i kilometre auto-puteva – rekao je Mali i podsetio da sada imamo i voz koji ide 200 km na sat.

Kako kaže, ovo je nova Srbija, dodaje da će nastaviti izgradnju brze pruge sve do Mađarske.

– Srbija se razvija uprkos krizi. Najvažnija stvar je životni standard građana SRbije. Imamo povećanje plata 12,5 posto, kao i minimalne zarade 14,5 posto – rekao je Mali.

Kako kaže, danas ona iznosi 40 hiljada.

– Ulažemo u životni standard građana Srbije, želimo da prosečna zarada bue 1000 evra. Želim da se zahvalim najstarijim građanima. Proslavili smo 100 godina Penzionog fonda u Srbiji – rekao je Mali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari