Vojvođanski poljoprivrednici, koji su u ponedeljak uveče ostavili parkiranih nekoliko desetina traktora na službenom parkingu ispred Vlade Vojvodine, juče su nastavili svoj protest u Novom Sadu. Njih su nešto posle podneva primili predstavnici vojvođanske vlade, koji im, osim reči podrške, u jednočasovnom razgovoru nisu mogli ponuditi nikakvu pomoć, jer, kako su istakli, za to nemaju ingerencije.

 Nezadovoljni ishodom pregovora, poljoprivrednici su pokušali da krenu na put do Beograda i da tamo traže prava, međutim to im policija nije dozvoljavala.

U okviru akcije Asocijacije poljoprivrednika zbog teškog materijalnog položaja i izostanka obećanih subvencija, poljoprivrednici su pre susreta sa pokrajinskim zvaničnicima u Novom Sadu svoj protest povremeno radikalizovali blokadom dela Bulevara Pupina, ispred Banovine, te pravljenjem buke, ne bi li, kako su rekli, „sirenama razbudili zaposlene u Vladi“. Policija nije reagovala kada su teška vozila izlazila i blokirala Bulevar, već je preusmeravala saobraćaj u lokalne ulice, tako da u tom delu grada u toku prepodneva nije bilo većih gužvi. Međutim, gužve su se stvarale na putu ka Temerinu i Gospođincima zbog blokirane Temerinske petlje, pa je na njoj u jednom momentu bila puštena u saobraćaj jedna traka, budući da su nervozni građani masovno protestovali i, kako kažu poljoprivrednici, nisu razumevali njihovu situaciju. Blokiran je bio i prilaz Novom Sadu iz pravca Čeneja, no tu se nisu stvarale velike gužve, a propuštani su hitni slučajevi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari