Najveće hotelsko-turističko naselje barske rivijere „Biserna obala“ otvorilo je prošlog leta vrata gostima, uprkos mogućnosti da kompleks sa više od 2.000 kreveta bude zatvoren zbog nezavidne finansijske situacije i nekonkurentnosti na tržištu. Međutim, zahvaljujući ugovoru o poslovno-tehničkoj saradnji sa kompanijom „Ostrog point“, Rekreaturs, u čijem je vlasništvu Biserna obala, uspeo je da spasi sezonu.

                       p { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; }p.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }p.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }p.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; } Naime, Ostrog point je zakupio kuhinje hotela „Zlatibor“ i „Biserna obala“, kao i nekoliko drugih objekata. Ova firma je, prema rečima direktora i vlasnika „Ostrog pointa“ Olivera Stevovića, angažovala 145 radnika, renovirana je većina od 140 soba hotela „Biserna obala“, tako da je početkom prošle sezone pristizalo 500, a kasnije i po 1.000 gostiju dnevno.

Prema rečima Stevovića, problemi nastaju krajem sezone, kada je u Rekreatursu smenjen direktor. Tada, kako tvrdi, Rekreaturs počinje da zanemaruju obaveze prema podizvođaču, sa kojim je bio postignut dogovor da se plate usluge novcem ili aranžmanima.

– Dug je u tom momentu iznosio više od 300.000 evra, a mi smo morali od svojih para da izmirujemo obaveze prema dobavljačima i radnicima. Mi smo ih, našim novcem, radnicima i dobavljačima spasili i, uz obećanje da ćemo raditi na duže staze, odradili posao korektno, ali su nam ostali dužni za ono što smo uložili – ističe Stevović, koji je odlučio da pokrene tužbu protiv Rekreatursa pred Privrednim sudom u Beogradu.

Stevović tvrdi da ni novcem koji su dobili od prodaje hotela „Panorama“ na Zlataru, u Rekreatursu nisu izmirili svoje obaveze.

Izvršni direktor Rekreatursa Savo Milojević za Danas ne negira da su oni ostali dužni „Ostrog pointu“, ali kaže da je on već poslao poziv Stevoviću da dođe i da se dogovore oko vraćanja duga i izmirivanja svih obaveza.

– Poslao sam mu pismo pre dva dana i čekamo da dođu da se dogovorimo oko dugovanja – kaže Milojević.

On napominje kako će dugovanje isplatiti jer su prodali jedan od svojih objekata.

– Spremni smo da im izađemo u susret i da im obezbedimo i 60 soba u Čanju, koliko su tražili za ovu sezonu – ističe za naš list Milojević.

Slika

Rekreaturs je osnovan još 1953, a trenutno osim turističkog naselja Biserna obala u Čanju, u svom posedu ima i hotel u Rafailovićima, kao i nekoliko objekata u Srbiji, na Kopaoniku, u Velikom Gradištu i Vrnjačkoj Banji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari