– Nekoliko desetina kragujevačkih legalnih taksista protestovalo je juče ujutro ispred zgrade ovdašnje gradske uprave, zahtevajući uvođenje reda u oblasti taksi prevoza, odnosno strožu i uredniju kontrolu nelegalnih taksista kojih, kako kažu, u centru Šumadije ima više od 1.000.

Predsednik Udruženja taksi prevoznika u Kragujevcu SITAK Predrag Spasojević rekao je da legalni taksisti, za razliku od nelojalne konkurencije, redovno izmiruju obaveze prema državi. Za plaćanje tih obaveza, kako kaže, taksi vozači mesečno izdvajaju od 30.000 do 40.000 dinara. Nije, međutim, mali broj legalnih taksista koji, zbog nelojalne konkurencije, ne mogu da plate obaveze državi, zbog čega je SITAK, početkom meseca, od Vlade zatražio otpisivanje dugova, na ime poreza i doprinosa, regularnim taksi vozačima.

Spasojević je rekao i da će SITAK Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave uputiti pritužbu na rad gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića, zbog nerešavanja problema divljih taksista.

Sa pobunjenim taksistima juče su razgovarali predstavnici Gradskog veća i komunalne inspekcije, koji su obećali da će u narednom periodu biti pojačana kontrola taksi prevoznika, posebno 500 taksi vozila koja nemaju taksimetre. Nadležni u gradskoj upravi rekli su da je, prema grubim procenama, gradski budžet u gubitku za oko sedam miliona dinara, zbog nelegalnih taksista.

Taksisti iz udruženja SITAK ponovili su juče da će nastaviti ispred zgrade gradske uprave, sve dok se ne uvere da je zaista počela stroga kontrola divljih taksi prevoznika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari