Kompanija Beko, drugi najveći evropski brend bele tehnike, ponovo je u Srbiji i ima ambiciozan cilj da do 2018. godine postane brend sa najvećim tržišnim učešcem na srpskom tržištu. „Beko je u Srbiju došao u nameri da realizuje strategiju razvoja i širenja poslovanja, a ono što očekujemo je da već u prvoj fazi, u narednih nekoliko godina, zaposlimo više od 100 ljudi. Sigurni smo da je ovako ambiciozan plan moguć zbog toga što naši proizvodi primenjuju najsavremeniju tehnologiju dostupnu svakom potrošaču, a neka tehnološka rešenja, poput Split&Cook tehnologije, prvi put donosimo na srpsko tržište“, izjavio je Arel Atakol, generalni direktor kompanije Beko Balkans.


U toj kompaniji ističu da je srpsko tržište jedno od najbitnijih za Beko, što je razlog za osnivanje predstavništva u Beogradu, odakle će se upravljati celim regionom Balkana, uključujući tržišta Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Komentarišući planove za pokretanje proizvodnje, Atakol je rekao da su veoma zainteresovani da o tome razgovaraju. „U ovom trenutku realizacija tog projekta zavisi od ispunjenja naših poslovnih planova. Kada se približimo poziciji broj jedan, razmatraćemo i tu mogućnost u čemu imamo podršku Vlade Srbije“, naglasio je Atakol.

Beko je brend sa najbržim rastom u ovom sektoru i internacionalni je brend kućnih aparata Arcelik grupe, koja ima 14 fabrika za proizvodnju bele tehnike i upošljava više od 26.000 ljudi širom sveta (ima predstavništvima u 27 država). Arcelik nudi proizvode i usluge za 10 brendova (Arcelik, Beko, Grunding, Defi, Arktik, Blomberg, Elektrabregenz, Leisure, Flavel i Altus) u 130 zemalja. Arcelik grupa je prošle godine ostvarila konsolidovani promet u iznosu od 4,3 milijarde evra i zabeležila rast od 13 odsto. Beko svoj razvoj temelji na tehnologiji i inovacijama. Arcelik grupa ima osam centara za istraživanje i razvoj sa više od 1.000 zaposlenih istraživača. Više od trećine patenata iz Turske podnetih Svetskoj organizaciji za intelektualnu svojinu (WIPO) vlasništvo su Arcelik grupe, koja je jedina turska kompanija rangirana na listi te organizacije u prvih 200.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari