U čak šest gradova u Srbiji danas izmereno 40 stepeni 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

U Srbiji je danas u šest gradova temperatura u toku dana stigla do 40 stepeni Celzijusa.

Toliko je u 15 časova izmereno u Velikom Gradištu, Negotinu, Ćupriji, Nišu i Zaječaru, a sat vremena kasnije oko 16 časova, prema poslednjim podacima RHMZ, samo se u Zaječaru temperatura spustila za jedan podeok, dok je u ostala četiri grada i dalje bilo 40 na temepraturnoj skali.

U 17 časova 40 stepeni izmereno je i u Zrenjaninu.

U većini ostalih gradova Srbije nije bilo mnogo hladnije danas tokom dana, u 16 časova u velikom broju gradova i dalje je bilo 38 ili 39 stepeni, a jedino gde je zabeleženo manje od 30, tačnije 26 stepeni bio je Kopaonik.

U Sjenici je u 16 časova izmeren 31 stepen, na Zlatiboru 32, na Crnom vrhu 33 stepena.

U Beogradu je trenutno 38 stepeni, a u Novom Sadu stepen više.

Temepratura bi prema trenutnim najavama trebalo da počne da pada tek posle 18 časova, a Srbija je, prema podacima RHMZ, jedna od najtoplijih zemlja u Evropi trenutno.

Beograd je jedan od najtoplijih glavnih gradova u Evropi, jer je 38 stepeni danas izmereno još samo u Podgorici.

U Madridu, Bukureštu i Atini je u 15 časova bilo 36 stepeni, u Budimpešti je bio stepen više, dok su najhladnije prestonice danas bile Oslo i Prag sa 20 i Kopenhagen sa samo 17 stepeni Celzijusa, koliko je u glavnom gradu Danske izmereno danas u 15 časova.

U čak šest gradova u Srbiji danas izmereno 40 stepeni 2U čak šest gradova u Srbiji danas izmereno 40 stepeni 3U čak šest gradova u Srbiji danas izmereno 40 stepeni 4

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari