U Milanu litar benzina plaćali pet evra 1Foto: Shutterstock

Iako visoke cene goriva širom Evrope izazivaju proteste kod građana, jedan slučaj blizu Milana izazvao je čak i gradonačelnika malog mesta Korbeta da reaguje. Naime, on je na pumpi na regionalnom putu blizu Milana video cenu od skoro pet evra za litar benzina, ili preciznije 4,989 evra.

On je prozvao ovu pumpu i poručio da će sutradan videti da li se radi o grešci ili će vlasnici pumpe morati da objasne o čemu se radi, podelivši na društvenim mrežama i fotografije.

Sutradan je saopštio da je izgleda stvarno bila u pitanju greška i da će kompanija kojoj benzinska pumpa pripada obeštetiti sve koji su platili litar benzina skoro pet evra.

„Sve je dobro što se dobro svrši, mada ni plaćanje benzina dva evra nije zabavno“, poručio je sugrađanima gradonačelnik Korbeta.

Rat u Ukrajini doveo je do velikih potresa na svetskim tržištima, a cene gasa, dizela i benzina skočile su svuda u svetu, u nekoliko evropskih država cena litre benzina veća je od dva evra – Norveškoj, Finskoj, Belgiji, Danskoj, Francuskoj, Nemačkoj, Grčkoj, Italiji, Holandiji, Portugalu, Švedskoj i Turskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari