Elektrovojvodina već mesecima upozorava na to da, osim što je veliko društveno zlo i krivično delo, neovlašćeno i nestručno samouključenje na elektroenergetsku mrežu predstavlja i opasnost po život.

Tako je protekle subote, u kasnim večernjim satima u Opovu, kod Pančeva, prilikom pokušaja da se sam priključi na stub, N. I. zadobio opekotine zbog kojih ga je policija prebacila u pančevačku bolnicu.

– Povređeni N. I. nije naš potrošač i nema zasnovan pretplatnički odnos sa Elektrodistribucijom Pančevo, a naselje u kojem se desio akcident poznato je po masovnoj neovlašćenoj potrošnji električne energije. Postoji takođe i pretpostavka da je navedeno lice u više navrata u prethodnom periodu vršilo priključenje na mrežu, odnosno neovlašćeno koristilo električnu energiju – kažu u Elektrovojvodini i dodaju da je to, nažalost, samo još jedan u nizu pokušaja samovlasnog priključenja na elektroenergetsku mrežu.

Iz Elektrovojvodine još jednom upozoravaju sve koji imaju ovakve ili slične namere da to ne čine, jer svaka nestručna i neovlašćena manipulacija na mreži može imati fatalne posledice, što se umalo desilo i ovaj put u Pančevu. Oni podsećaju da je krađa i neovlašćeno korišćenje električne energije vid kriminala zbog kojega ta kompanija, po gruboj proceni gubi iznos koji premašuje sumu koja je prošle godine uložena u održavanje sistema i remonte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari