Vozači GSP-a u petak obustvaljaju rad

U pozivu svim saobraćajnim pogonima bune se zbog loših uslova rada i niskih plata

Ostavite komentar


  1. Pa direktor im već bio kažnjavan zbog krađe nafte. Šta su do sad čekali. Rade osam sati dnevno, voze krševe bez klime a plate ni 50 hiljada. Sindikalni lideri imaju po više od sto kila jer neizlaze iz kafane. Direktor zaposlio ćerku u Javno osvetljeenje a zeta u firmu od koje kupuje delove, pa tu nema sukoba interesa.

  2. Ovo je deja-vu, samo sada nije Nebojsa Covic taj koji moze narediti prebijanje celnika sindikata, vec imate Malog i Vesica! Molim ljude da zadrze dostojanstvo i zastite jedni druge, svoje kolege koje u neljudskim uslovima voze, izbegavajuci rupcage po centru i daju sve od sebe da sacuvaju zivote dece, penzionera i radnih ljudi u Beogradu.Ko vozi autobus po Cara Dusana, zna o cemu govorim!

  3. Toooooo Kolege i ovde kod nas je usijala atmosfera do pucanja po svim šavovima(PLATA,vozila,uslovi rada,medjuljudaki odnosi…) samo napred DJONOM jer drugačije nemože.

  4. Kupila sam patike i idem peske na posao. Imaju svu moju podrsku. Potrebna im je velika podrska gradjana.

  5. Moj komšija je vozač u GSP-u. Ima običaj da se opija po ceo dan i noć pa posle da ode na liniju. U Vrbovskom je zgazio ženu pešaka. Više puta je pravio udese i nikom ništa. Gledajući njega i mnoge druge koji voze jednom rukom, a drugom drže mobilni na uvetu i to od početne pa do poslednje stanice. Pitam se kako će takvi imati moralno pravo da štrajkuju. Da se poštuje zakon trebali bi otkaze da dobiju, a ne još i povišicu. Plata od 55-60000din i nije tako mala kakva su skromna vremena. Za mesec dana popuše sigurno oko 7500-9000din min. Popiju po 10-20flaša piva dnevno itd. Pa ako i u porodici isto to troši naravno da je i plata od 1000e mala. A da ne pričamo o njihovim kvalifikacijama i kako su ušli u GSP, kako kvare autobuse, kada im se ne radi itd…

  6. Strajkuje onaj ko je dobio posao preko konkursa i shodno kvalifikacijama.Drugi ne strajkuju jer se boje za posao.U Srbiji strajka nema jer svi oni znaju na koji nacin su do posla dosli.

  7. Medju migrantima u prihvatnim centrima ima dovoljno onih koji uz malu obuku mogu brzo da zamene ove sto traze leba preko pogace. I ne saamo u GSP-U …

  8. Svima je jasno da vozači i ostali neposredni izvršioci u GSP-u rade po nemogućim uslovima dok gradski oci razbacuju pare za gluposti i smanjuju plate zaposlenima. Potpuno ih podržavam u obustavi rada. Upravo zato što nema solidarnosti onih koji su im nadređeni. A samo se hvale kako su u suficitu. Davno je Čerčil rekao da je narod stoka i da ga tako treba tretirati. Naši rukovodioci od političara do privrednika ovu krilaticu koriste kao svoju.

Ostavite komentar


Ekonomija

"Obećavan izvoz svinjskih glava, nožica, repova... a nemamo svinja": Od Tita do Vučića, svi pričali o velikoj trgovini sa Kinom 10

„Obećavan izvoz svinjskih glava, nožica, repova… a nemamo svinja“: Od Tita do Vučića, svi pričali o velikoj trgovini sa Kinom

Srbija i Kina potpisale su 17. oktobra prošle godine Sporazum o slobodnoj trgovini, tokom boravka srpske delegacije u Pekingu, u kojoj je bio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je tada najavio veliki značaj ovog sporazuma za Srbiju, ali stručnjaci smatraju da će naša zemlja ovim, mahom povećati uvoz, a da će najviše izvoziti kineske kompanije koje posluju u Srbiji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.