Vučić razgovarao sa predstavnicima italijanske razvojne banke 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je razgovarao sa predstavnicima Italijanske razvojne banke (CDP – Cassa Depositi e Prestiti) i ambasadorom Italije Lukom Gorijem o potencijalima za saradnju u brojnim oblastima.

„Ponosan sam na činjenicu da je kancelarija ove ugledne institucije prva koju su otvorili van teritorije Evropske unije, a sagovornici su me detaljnije upoznali sa svojim aktivnostima i poslovnom strategijom koju će realizovati u cilju pružanja podrške javnom i privatnom sektoru u našoj zemlji u oblasti održivog i inkluzivnog razvoja“, napisao je Vučić na Instagramu.

Predsednik Srbije je napisao da je imao odličan sastanak sa generalnim direktorom Dariom Skanapjekom i ambasadorom u Predsedništvu kojima je poželeo dobrodošlicu.

Kancelarija finansijske institucije Italije za razvojnu saradnju CDP (Cassa Depositi e Prestiti) je ranije danas otvorena u Beogradu odakle će delovati širom Zapadnog Balkana i investirati u Srbiju.

Gori je izjavio na otvaranju da je Beograd prvi glavni grad države koja nije članica Evropske unije gde je prisustvo italijanskih finansijskih instutucija na visokom nivou radi razvoja saradnje s Rimom.

Skanapjeko je izjavio da su veze Italije i Srbije veoma jake i da ; Vlada u Beogradu povlači poteze za jačanje odnosa te da će fokus aktivnosti kancelarije biti jačanje saradnje s privatnim sektorom, „suverenim entitetima“ i s institucijama koje se zalažu protiv klimatskih promena i za jačanje inkluzivnosti.

„Povezaćemo aktivnosti CDP-a s finansijskim izvorima koji dolaze iz EU“, kazao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari