Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Međunarodni monetarni fond insistira na bržim reformama u Srbiji, o čemu je bilo reči i tokom jučerašnjeg susreta sa delegacijom te institucije.


– Ako ne uradimo brze reforme, neće nam pomoći ni MMF ni bilo ko. Pitanje je da li smo mi sposobni za takve reforme, ali ja sam optimista – rekao je Vučić i dodao da se Vlada Srbije bori da uredi javne finansije, ali da je problem to što su javna preduzeća uzimala kredite „koliko su hteli“, a to je ulazilo u javni dug Srbije. On je dodao da je najveći problem što Srbija novac za plate i penzije uvek odmah potroši, ali da tamo gde su razvojne komponente, novac ne iskoristi do kraja. Premijer je rekao da je trenutni deficit Srbije sedam odsto i da „smo se dovoljno lagali da je manji“. Takođe je izrazio očekivanje da će u narednoj godini rast biti veći od 1,5 odsto i da će se 2015. godine videti ozbiljan napredak.

Vučić je dodao da očekuje da će se naredne godine raditi veliki infrastrukturni projekti u javno-privatnom partnerstvu i kazao da očekuje proširenje aerodroma, a da u maju očekuje da počnu radovi i izgradnja projekta „Beograd na vodi“. Sve će se to raditi, kako je rekao, u saradnji sa stranim partnerima i njihovim novcem, kako se ne bi stvarao dodatni budžetski deficit.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari