„Zorka“ je bila ponos radnika

Zaboravljeni Prvi maj ili kakvu je industriju imao Šabac

Ostavite komentar


  1. Sve je tako. Evo 29.04.2019. godine prekinuo je poslednji od velikih direktora ZORKE, Radenko Žunić. Niko iz lokalne vlasti vlasti se nije setio da održi komemoraciju

  2. I ne samo to, koliko sam uočio, niko od lokalne vlasti nije bio na sahran, bar venac da je neko doneo ili posalo, u smislu sećanja i poštovanja..Ovo nema nikakve veze sa politikom već sa moralom. Neka im služi na čast, što se mene tiče dobili su veliki minus.

  3. Podestio bih, a to je autoru promaklo, da je „Zorka“ imala odlicno organizovane dobrovoljne davaoce krvi. Akcije davanja krvi su popularisane, a se organizovane su po unapred poznatom rasporedu, po fabrikama. Davalaca je bilo veoma mnogo, pa se nije moglo dogoditi da nekome od radnika „Zorke“ ili clanu njegove porodice, pa cak i nekome iz Sapca, zatreba bilo koja krvna grupa, a da je nije moguce trenutno obezbediti. Nestankom „Zorke“, i to je nestalo.

  4. Radilo se i kralo u tri smene, a izrazita je bila radnička krađa.Recept jednostagvan. Od jedne tone aktivne materije pravilo se deset tona robe a vešti tehnolozi sui pravili od jedne tone aktivne materije i do 12 i više tona robe. Svakodnevno su svi radnici iznosili zaštitna sredstva iz fabrike i menjali ih sa seljacima za drugu robu. Prednjačila je mnogobrojna ekipa iz komercijale potpomognute sa pravnom službom. Komercijalna služba je “pro davala” robu kupcima koji su registrovani samo za izvlačenje robe i odmah zatim gašeni. Naravno pravna služba nije na vreme podnosila tužbe. Na ovaj način je svakog dana po nekoliko šlepera robe nestajalo kod kupaca koje su svi znali. Svi su učestvovali u ovoj grandioznoj pljački. Naravno da svemu dođe kraj. Socijalističkoj krađi je došao kraj, a dokrajčio ih je Žika iz Inđije sa oko 400 radnika.

  5. Zato sto su tako poslovali i bacali pare na gluposti(osim izgradnje Farmacije), zato su i propali

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.