Autor stigao na izložbu

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić posetio postavku “Necenzurisane laži” u galeriji Progres

Ostavite komentar


  1. Slabijoj deci su otimali igracke, niko nije hteo s njima osim dva mala dripca, sve komsinice su se krstile…

  2. Jel mozemo sada "mi" da organizujemo izlozbu o neispunjenim obecanjima AV? Mislim da bi bilo fer. I da to lepo prenesu RTS, Pink, i glavne medijske kuce u Srbiji sa najvecim dometom i gledalastvom. Ili mozda samo da Vucic dodje na otvorenu debatu sa opozicionim prvacima na bilo kom gledanom TV kanalu. Nek u otvorenoj debati brani svoje stavove. Naravno Vucic je kukavica bas kao i njegova politicka sekta. Tu se dijalog zavrsava a pocinje diktatura.

  3. Nudili smo mu da bude Napoleon, ali je rekao da voli umetnost, samo Neron ili Kaligula dolaze u obzir…

  4. Vucic 2025.: "Bio sam glup premijer, jos gluplji nego sto sam bio ministar informisanja ranije, ali svi se menjamo i sad vam trazim podrsku za ulazak u uniju modernih evropskih diktatura."

  5. Podhitno treba organizovati izložbu sa pres-klipingom iz lista Velika Srbija,koji je štampan u Zemunu od devedesetih naovamo…

  6. Tragično je za jednu zemlju da ima ovakvog čoveka na vlasti.Umesto da se kao demokratska zemlja bavimo kulturnim,ekonomskim i svakim drugim prosperitetom mi moramo da skupljamo krhotine demokratije koju je ovaj čovek razbio u paramprčad.A on slvodobitno likuje na tome i cinično konstatuje da te male naznke slobodnog izražavanja upravo lično odobrava. Strašno.

  7. Sta reci osim……bljaaaaaaaaaak…..za sve te "likove" na fotki !!!

  8. Sloboda medijima ne da nije ugrožena već je od njihove strane zloupotrebljena. Imaju sreće što ih Vučić nije tužio!

  9. Ako neko iznese u javnost, i transparentno to učini , odmah je na meti onih koji neosnovano obmanjuje javnost, što je slučaj sa ovom izložbom Necenzurisane laži.

  10. Da li se to meni cini ili se vi rugate svojim tekstovima koje ste vec pisali i plasirali ovom narodu , a pri tom niste cenzurisani.

  11. Čega se pametan stidi , time se lud ponosi.Nažalost neki novinari su još uvek ponosni na svoje članke pune neistine.

  12. Nije ovdje bitna reč cenzura,jer opozicija i njen deo novinara, će uvek tvrditi da ima bar malo cenzure ,nego je reč o užasnim tekstovima i mržnji kroz razne ilustracuje i članke koji nisu svojstveni kulturi informisanja.Kod nas se sloboda govora i štampe još uvek poima da možeš opsovati i raditi bilo šta nekome,pogotovo svom premijeru ,a da to niko ne sankcioniše.Skidam kapu svakom novinaru koji nešto žestoko dokaže i oštro napiše,a ne špekuliše.

  13. Nisu vise novinari kao sto su nekada bili..Neka im je jedino bilo bitno da pisu o onome sto je istina a danas je to sasvim druga prica……

  14. Nevidim ništa loše u Vučićevoj poseti izložbi, čak šta više verujem da je njegovim dolaskom želeo da iskaže poštovanje prema ljudima koji su spremali izložbu.

  15. Ovo je samo dokaz da je sloboda medija u Srbiji prevelika i prevazilazi sve granice profesionalizma i pristojnosti.

  16. Napišu sve te clanke, objave ih, a onda histerišu zbog izložbe. Novinari iskonstruisali naslove, pa sad postavljaju pitanja povodom toga.

  17. Veoma ubedljiv, iskren i inspirativan nastup aleksandra vucica: pa koja normalna osoba ne bi verovala tom vecitom mandataru za koga je informer vucicevic "posten i castan covek"?

  18. Cini mi se da je sadasnja vlast najzanimljivija novinarima, jer ni o kome do sada nisu ovoliko pisali, niti pratili svaki korak drzavnog vrha.

  19. Sve u svemu, zacvileše neki "joj nema cenzure, a šta ćemo sad?" Tako je to kad se neistinom vodi politička borba!

  20. Pametan bi se.bar malo.zastideo svog odraza u ogledalu štampe, a ovi su ponosni na svoju bruku.

  21. Baron Minhauzen je posetio svoje samoukazanje na egzibiciji "Necenzurisane laži" i na licu mesta utvrdio da se u Srbiji laži ne cenzurišu. Cenzuriše se samo istina. Zato nema briljantnih istinoljubivih izliva, to jest proliva, dokazanog borca za istinu Vučić(evića). Iz galerije "Regres" izložba se seli u ustanovu "Lazu Lazarević", gde će se pretvoriti u stalnu postavku i postati predmetom izučavanja stručnjaka iz te ustanove.

  22. Da postoji cemzura povi tekstovi prvo ne bi smeli da budu objavljeni a drugo ne bi bili izlozeni na uvid svim gradjanima i posetiocima galerije.

  23. Gle, gle, mandatar nam baš ležerano neutralan na slici. Majica sa sve ruskom kragnom na američkom džinsu. Znači, i dalje smo na pola -pola što se tiče Vlade. Doduše, fale mu samo starke, pa bi mogao na korzo da juri snajke il da se fajta na stadionskim tribinama, al u tako neobaveznom autfitu doći na trenutno najznamenitiju izložbu sopstvenog mekog apsolutizma stvarno je neozbiljno, posebno za tako ozbiljnog čoveka kako samog sebe doživljava premijer, lično. A Vladanka tako elegantno štrči………ne ide, ne paše to – mandataru nikako…..
    Dela, dela, govore više nego reči. Suština ne može da zveči – kao prazne reči.

    P.S. Što cenzura preskoči – momentalno zaskoče botovi…… Čemu služe botovi?

  24. Pošto je ova Izložba tema , već nekoliko dana, da se malo prisetimo nedavne prošlosti, vremena kada je gospodin Vučić bio ministar informisanja.
    U to vreme, sve što je bilo pripremljeno za štampanje, moralo je doći njemu na ruke, da on pročita i proceni šta može da se objavi, a za tekstove, koje on nije odobrio, plaćala se drakonska kazna, primer je Ćuruvijin Novi Telegraf.
    Od tada su se dogodile mnoge stvari, i takve cenzure više nema, postoje slobodni mediji i slobodni novinari.
    Nekome to ne odgovara, pa te nepoćudne proziva, optužuje za izdaju i stavlja na stub srama, a to naziva Izložbom, pa čak i umetnošću.
    To u ovo vreme ne rade ni u jednoj drugoj zemlji, nekada su se na sličan način izrugivali modernom slikarstvu u jednoj drugoj državi .
    Sada bi svi trebali da ništa ne misle, da se ničega ne sećaju, i da poveruju Vučiću i njegovim aktivistima i prihvate da je ovo dokaz najviše demokratije i slobode, a da novinari i kritičari ustvari ne znaju šta hoće.
    Ako je i od najvećeg među nama, previše je.

  25. Он је велика личност самим ти што је дошао да посети овакав вид његовог представљања у медијима.

  26. Slatko me je nasmejala izlozba. Stajling mandatara takodje…. Brine me jedino broj glasaca…

  27. Vladanka ga izmalala sa selotejpom za sve novce. Ljubitelji konceptualne umetnosti – tj. botovi, listom su bili zadovoljni…

  28. I tako su zidne novine postale kulturni događaj sezone. Polusvet i neprosvećenost su trjumfovali a duh i razum posramljenio izgurani u stranu. Vlada je mogla ponovo da se rodi. Više nije bilo prepreka i za treće porađanje vlade.

  29. Čim se neko poziva na dela Kiša, Konstantinovića i ostalih, odma znaš da je u pitanju rasa jugoslovenski hibrid.

  30. Novinari su punili svoje novine ovakvim sramnim naslovima i tekstovima, nije Vladanka autor, već urednici, sada im smetaju kada su tekstovi u medijima javno izloženi u galeriji PROGRES. Cenzure u medijima nema, i to svima mora biti jasno, sloboda govora i mišljenja.Kome bi prijalo kada sebe vidi u oavkvom izdanju. Sami novinari su pisali ovakve tekstove.

  31. Ako je Vučić pis““o sve ovo protiv samog sebe on ozbiljno sam sebe ne voli!

  32. Nikome nije prijatno da cita i slusa laži, tako da potpuno razumem premijera.

  33. Pitali ste sve korumpirane i moždano nabildovane a glupe novinare, autori su članaka koji su samo laž i podnmetačina kao što piše i vaš urednik punoglavac samibitni i tupavi Draža.

  34. Surovo prizemnjenje kvazi novinarske elite i dokaz koje su to njihove veličine pljuvanja lika i dela premijera i SNS.

  35. Ova izložba je zaista na jasan način pokazala da u Srbiji nema cenzure,a kvazinovinari koji su prikazivali da je ima su sada raskrinkani i zbog toga su sada besni.

  36. Sigurno je da su tekstovi autora koji na najgori mogući način pričaju o cenzuri obiluju lažima i uvredama,kritika je jedno a uvreda i laž nešto sasvim drugo samo što to kvazinovinari sigurno nikada neće shvatiti.

  37. Pokusava se skrenuti sa teme i cilja izlozbe. Dokazali su da u Srbiji moze svako da pise sta hoce.

  38. Izlozba je smehotresna to smo vise puta utvrdili, pa evo jos jednom. Ono sto meni u ovom clanku smeta je sto je pisan kao autorski komentar a objavljen kao vest-izvestaj. Ono sto prvo u sukobu sa primitivcima padne je kvalitet. Tako je i ovaj clanak nagovestaj moguceg pada kvaliteta u nasem ozbiljnom novinarstvu. Mesanje zanrova je ok u knjizevnosti ali ne – na ovaj nacin – u novinarstvu.

  39. Kada covek odradi posteno i ljudski posao onda se oseca lepo. Ako nije tako, onda se trazi neko ko se moze okriviti, popljuvati, poniziti. Da sam novinar, da sam sve to pisao, a vlast okacila na izlog bio bi ponosan na svoje delo. Ipak, ovde rec o necem drugom, lazi su kratke noge i sada vise i doticu zemlju ili pod. Ovde je rec da posao nije odradjen posteno ljudski, naprotiv, rec je o delima na koja bi normalan covek osecao stid. I na kraju u zemljama cenzure nema ovakvih veliki dela, veliki novinara koji se osecaju cenzurisanim, ovde rec o necem drugom, a ne postenim, profesionalnim novinarstvom.

  40. Neverovatno je koliko je pojedinim novinarima krivo sto je SNS organizoavala ovakvu izlozbu. Ovo je pravi nacin da se pokazu neisitne koje su pisali oni koji tvbrde da u Srbiji postoji cenzura. Bas mi je drago i neka SNS samo tako i nastavi!

  41. Covek je CAR,ali ja imam problem?STA JE ISTINA?
    Karlovac Virovitica Rijeka ili Srbija u EU
    inistar informisanja,sramni zakon,cenzura ili ova novoosvojena SLOBODA?
    Curuvija i ostali izdajnici,kazna po meri ili ovo jalovo zaklinjanje da cemo privesti pravdi pocinioce.
    Dindic izdajnik,placenik ili spomenik u
    Beogradu?
    Stanovi,honorari ONIH iz DS ili stan i nacin kako je dosao do njega min.,,informisanja,,?
    Da podsetim jos na stiropor i strajk gladu,spasavanje iz smetova,helihopter,Savamalu itd……
    Ja ne znam ko je ovaj covek???

  42. Komedija života nastaje. Vučić dolazi na izložbu necenzurisanih laži a njegovih govora i dela nema na toj izložbi. On sve vrema laže ovaj narod o nekom boljitku , veruju poluobrazovani kulovi iz provincije a on se divi samom sebi na toj izložbi. Licemerje i drskost do daske!

  43. Iskreno, meni je ovog čoveka žao, njemu treba pomoći, ako neć nije kasno.

  44. Ej botovi dunite njega, ili ga… Zasto udarate minuse vasim neistomisljenicima?

Ostavite komentar


Politika

Poslanici i budući ministri proveli Prvi maj u Skupštini, manji incident izazvao Novaković, ujutru nastavak (FOTO/VIDEO) 10

Poslanici i budući ministri proveli Prvi maj u Skupštini, manji incident izazvao Novaković, ujutru nastavak (FOTO/VIDEO)

Posle puna tri sata Miloš Vučević, mandatar za sastav nove vlade, završio je čitanje ekspozea na današnjoj sednici Skupštine Srbije koja je posvećena izboru vlade. Usledio je dug aplauz poslanika vlasti. Pred kraj njegovog izlaganja došlo je do incidenta, kada je poslanik opozicije Borislav Novaković vičući izašao pred mandatara. Rasprava o vladi je nedugo potom počela, poslanici i budući ministri provode Prvomajski praznik u parlamentu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.