"Uhapsio bih Svećlju zbog Banjske": Bivši direktor Kosovske policije i poslanik DPK o istrazi sukoba na severu Kosova 1Foto: printscreen / N1

Poslanik Demokratska partije Kosova (DPK) i bivši direktor policije Rašit Ćaljaj rekao je da bi, da je tužilac, uhapsio ministra unutrašnjih poslova Dželjalja Svečlju, prenosi Indeks online.

Ćalaj je to izjavio u kontekstu istrage incidenta u Banjskoj 24. septembra. To smatra „osetljivom temom“ i postupcima koji su „proizašli iz neznanja i gluposti“, ali nije izneo više detalja o čemu se radi.

„Ne mogu da govorim, pošto su veoma osetljivi kad se priča o postupcima koji su u toku. Taj slučaj je, po meni, u velikoj meri oštećen, bilo iz neznanja, gluposti ili zbog ministra unutrašnjih poslova. Kao tužilac ovog slučaja, Svečlju ne bih štedeo pet minuta. Dao bih nalog da se uhapsi“, rekao je Ćaljaj.

Na pitanje o kakvim se tačno propustima radi, Ćalaj nije želeo da odgovori istakavši da će doći vreme kada će oni „izaći u javnost“.

„Ne mogu da govorim. Ima svega, ali trenutno ne mogu to da otkrivam. To se odnosi na dokaze u slučaju Banjska. Vremenom ćete čuti, ali trenutno ne mogu da pričam“, rekao je Ćeljaj i dodao da su preduzmeti potezi koji štete u svim slučajevima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari