Svečlja: Među ubijenima u Banjskoj i nekadašnji telohranitelj Vulina 1Foto: printscreen / N1

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja kazao je da smo juče „putem video snimka svedočili prisustvu glavnog kriminalca i lidera terorističke akcije Milana Radoičića, da je u međuvremenu, danas potvrđeno da je jedan od poginulih u toj akciji Bojan Mijailović, telohranitelj direktora srpske Bezbednosno-informativne agencije“ Aleksandra Vulina, tokom njegove posete Kosovu 2013″.

„Država Srbija je predvodnica ovog terorističkog napada čiji cilj je destabilizacija Kosova. Za to već postoji i formalna i strukturalna povezanost između umešanosti (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića u napad 24. septembra u Banjskoj, Milana Radoičića, potpredsednika Srpske liste i (nekadašnjeg) telohranitelja Aleksandra Vulina, šefa BIA. Obojica (Radoičić i Vulin) se nalaze na crnoj listi sankcija SAD“, ukazuje Svećlja na Fejsbuku.

Dodaje se da su Radoičić i Vulin najbliži ljudi srpskom predsedniku.


„Ove činjenice su još jedan dokaz da se ciljevi Srbije prema Republici Kosovo uopšte nisu promenili od vremena Miloševićevog režima, bivšeg ministra propagande tog režima, sada predsednika sadašnjeg režima u Srbiji. I najveći optimisti koji su do sada lagali sebe o promenama u ovoj državi ovih dana su uvereni u suprotno. Još jednom želim da izrazim zahvalnost Kosovskoj policiji tog dana, kao i na neviđenom profesionalizmu, akciji u kojoj nije povređen nijedan civil“, poručio je Svečlja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari