Svečlja objavio snimak, Radoičić naoružan ispred donjeg manastirskog konaka? (VIDEO) 1Svečlja/Fejsbuk

Čelnik kosovskog MUP-a, Dželjalj Svečlja, upravo je objavio video snimak usnimljen u nedelju ispred donjeg konaka manastira Banjska. Tvrdi da se na njemu nalazi Milan Radoičić, kog je juče označio vođom grupe koja je tog dana napala Kosovsku policiju.

Na snimku koji je ovaj zvaničnik iz Prištine danas objavio, vidi se grupa uniformisanih lica, njih oko deset.

Na istom se videu vidi da jedan od njih izlazi iz konaka, priča telefonom ili radio vezom, a sve vreme šeta unaokolo.

Posebno označeno u videu, Svečlja za ovo lice tvrdi da je to zapravo Milan Radoičić, kog je juče i označio kao vođom grupe koja je izazvale poslednje sukobe u selu Banjska.

„Ovaj na snimcima ispod je Milan Radoičić, potpredsednik Srpske liste, takođe sa crne liste SAD i Ujedinjenog Kraljevstva. Glavni zločinac Radojčić bio je vođa ove terorističke grupe i napada u kojem je ubijen policajac Afrim Bunjaku. Ovo je još jedan dokaz njegove terorističke aktivnosti protiv Republike Kosov. Potpredsednik Srpske liste je vođa terorističkog napada i grupe terorista“, napisao je u opisu objave Svečlja.

Ovim se, kako je dodao, „teroristička mapa puta svakodnevno pojašnjava“, a otkrio je svoje pretpostavke:

„Aleksandar Vučić preko Srpske liste, a oni preko svog potpredsednika Radojčića – preduzeli su terorističku akciju protiv pravnog i ustavnog poretka Republike Kosovo, pokušavajući da destabilizuju našu Republiku“.

„Dakle, Srpska lista svoje učešće na Kosovu vidi samo na teroristički način. Nisu uspeli“, poručio je u nastavku.

To se dokazuje, odnosno, kako naglašava ovaj ministar, pečat autorstva za to je proglašavanje dana žalosti od strane Srpske liste i države Srbije.

„Dani žalosti koje su danas objavile Srbija i Srpska lista već su pečat autorstva ove organizacije“, napisao je Svečlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari