Kako prištinski mediji izveštavaju o tragediji u Banjskoj: Glavna vest snimak iz drona Srba (VIDEO) 1Printskrin Fejsbuk/Koha net

Objavljeni su snimci dronom na kojima se vidi kako se grupa napadača u nedelju kreće ka manastiru Banjska u Zvečanu, prenosi Koha net kao glavnu vesti i danas na odeljku portala na srpskom jeziku, pozivajući se da je reč o „slikama koje je u ponedeljak uveče objavila prestižna agencija Asošijeted pres, a materijal pripisala Vladi Kosova“.

Snimci dronom pokazuju kako napadači hodaju planinama, kao i unutar zidina manastira 24. septembra, tvrdi Koha net, koja je snimak objavila i na nalogu na Fejsbuku.

U i dalje nedovoljno razjašnjenom sukobu, 24. septembra, na području sela Banjska su poginula tri napadača i jedan pripadnik kosovske policije.

Selo Banjska je i dalje blokirano, a juče je uhapšeno još troje Srba, navela je Kancelarija za KiM. Srpska lista saopštila je da su danas (utorak, 26. septembar), sutra i prekosutra dani žalosti u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari