Brojne javne ličnosti potpisale „Apel za sekularnu državu“: „SPC je izvor najkonzervativnijeg mračnjaštva“

Ostavite komentar


  1. Slazem se, ali intelektualci se u Srbiji ne pitaju i ne cijene. Popovi su uzeli sve pod svoje, politiku, politicare, novac i vlast. Tesko ce se iz ovoga izaci.

  2. Ne kapiram zašto bi se izbacivala veronauka? Pa i ja, dok sam bio u srednjoj školi, kad je uvedena, imao sam izbor između građanskog vaspitanja i veronauke. NIJE bila obavezna.

  3. Hajde obradite ovo i formi neke peticije da možemo da potpišemo svi kojima je muka od popovske mafije.

  4. Javne licnosti iznose svoje misljenje u kojoj nema istine.Bogati protiv sirotonje oni koima treba veca fotalja i lezi hlebu date jedem.Sirotinji treba u nestoda veruje a toje sto im se ne dopada .Narod ima pravio na veru i usta veruje.sigurno ne onima potpisanim.

  5. Kao neko potiče iz, i odrastao u svešteničkoj porodici, u doba komunizma, mogu samo izrazim svoje užasavanje pojedinim potezima i izjavama SPC Vladika i patrijarha. To nije više moja crkva, nego jedna mafijaška organizacija, u sprezi sa Mafijom na vlasti. Sramno!

  6. Погледајте како је у тзв „демократским“ државама, па онда нападате СПЦ!
    Додуше, у тим државама је Католичка црква, која није толико екстремна???

  7. SPC se deklarisala kao politička organizacija, a ne za ono što je namenjena. Da nam je Patrijarh Pavle živ, sve bi to bilo drugačije. Preovladala bi mudrost i lepa reč. Toga više nema, jer se crkva uplela u politiku i donosi svoje odluke. Moramo shvatiti da smo svi mi Božije sluge.

  8. Какав списак незна се које ,,успешнији,, у својој бранши ,Живела СРБИЈА !!!

  9. Sad mi je jasno kako Vucic pobjedjuje u Srbiji.Dok je ovakvih , ne treba da se sjekira za vlast !

  10. Krajnje je vreme da se neke stvari u okviru SPC uozbilje. Na žalost samo manjina u okviru SPC se ružno ponaša za razloku od većine. Veronauku svakako izbaciti iz školskih programa jer ljubav prema veri mora biti lična, a ne nametnuta.

  11. Какве громаде су ово потписале ! Зачудо , не видех Чеду и Ану.

  12. Не вреде потписи, више је потписника за цркву. Вучићу одузети орден Светог Саве и изопштити из цркве

  13. Ovakvog naroda nema na svetu nigde. Šta se to desilo sa Srbima. Od onakvog naroda sa početka prošlog veka za 100 godina dobili smo ljude koje kupuješ za 100 eura.

  14. Kada vidim ko je sve potpisao peticiju spokojan sam….znam da je sadašnja Srbija na pravom putu

  15. Sada će se pojaviti incijativa protivna ovoj i biće miliona potpisa ljudi koji ne žele da njima „upravlja takozvana umna elita“.

  16. I kladim se da su svi ovi za EU i za Tita u isto vreme! Da u isto vreme jesu za demokratiju, ali i za komunistički jednopartijski sistem. Jesu za slobodu govora, ali da ta sloboda ipak ne važi za sve, a posebno ne za SPC…. Živela sloboda i demokratija! Živeo komunizam i njihov progon stranih plaćenika i domaćih izdajnika i svih onih koji idu u mračnu crkvu!

  17. Која екипа. Па ваша деца сигурно не иду на веронауку, шта се бринете без разлога, остаће секуларна, неће бити мрачњаци, обележаваће ноћ вештица као и свако немрачњачло дете у Србији.

  18. То и јесте циљ западних злотвора, да се одрекнемо Бога и вере, и да не знамо ко смо и шта смо. Надам се да се то никада неће десити.ПОМАЖЕ БОГ БРАЋО СРБИ.

  19. Веронаука у школама НИЈЕ ОБАВЕЗАН предмет. Сваки ђак може да се определи ИЛИ за „веронауку“ ИЛИ за „грађанско васпитање“ (мислим да се тако зове). Па ко шта воли нек изволи. Тако замишљам слободу…

  20. Чанак вам је обесмислио петицију, његово име је од ње направило чисту спрдњу. А и кад погледам занимања већине осталих потписника, петиција је апсолутно нерелевантна и смешна. Ужичани потписници, стидите се.

  21. Сви небитни….
    Ми смо више секуларни него Велика Британија, која је теократска држава..

  22. Postavljam samo jedno jednostavno pitanje, kada je pop u svom “poslu“ mogao nešto da pogreši i da zbog toga snosi odovornost. Zar to dooljno ne govori o prirodi toga “posla“. Dakle čista prodaja magle.

  23. Sreca je sto jos ima osoba koje misle svojom glavom i kojima nije ispran mozak.Cestitam na hrabrosti.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.