Crnogorski premijer danas na Kosovu

Ostavite komentar


  1. Ili je ovo neka zavera ili ne shvacanje ozbiljnosti situacije po Srpski narod na KiM. Nikada Vas nisam molio da mi objavite komentar ali ovog puta insistiranje.
    „Pozicioniranje crnogorske zajednice na Kosovu“ nije legalna
    i ilegitimna zelja crnogorske drzave vec dalje urusavanje prava Srba kako u CG tako i u R. Kosovo. Naime, po ustavu R. Kosova Albanci i Srbi su potpuno ravnopravni, kao i njihovi jezici i pisma. Ali to se prenemaze i umesti Srpskog Javnog Servisa RTP ravnopravnim sa albanskim uvode se neke redakcije za manjinske zajednice i nekakav BCGH jezik.
    Srbima je zagarantovana deset od dvadeset mesta za manjine u parlamentu R. Kosova. I sve je po Albancima bill u redu dok se nije pojavila Srpska Lista koja je uzela devet od deset mandata i deseti je kosovski Komsic, S. Petrovic. Pre su imali razne Trajkovice a sada ne mogu namaknuti neophodnih 2/3 poslanika manjinskum zajednica da proguraju npr. Vojsku ili NATO. Nepovoljno za albanske partije je su i Goranci i Askalije koji su cesto uz Srbe. Poslednji izbori su pokazali da Srpska Lista geometrijskom progression napreduje i postace na sledecim izborima druga stranka po snazi iza LDK ili Samopredeljenja koga je u izborima za gradonacelnike SL pobedila sa 1.000 : 0. Otkud ta potreba za izmisljanje crnogorske zajednice kojih na celom KiM nema ni
    desetak-petnaest. Znaci deset-petnaest Crnogoraca ce uzeti jedno mesto manjinskum zajednica a na desetine hiljade Bosnjaka, Hrvata, Goranaca, Askalija samo da bi manipulisali manjinama i donosili neustavne zakone pogubne i za Srbe i sve manjinske zajednice.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.