(VIDEO) Zašto Ćuta neće šetati na Paradi ponosa i u čemu podržava LGBT populaciju? 1foto: Anđela Petrović/Danas

Narodni poslanik i predsednik udruženja „Ekološki ustanak“ Aleksandar Jovanović Ćuta, u intervjuu za Danas koji ćete u celosti moći da večeras pogledate na našem portalu, govorio je i o svom stavu o Paradi ponosa, koja se danas održava u Beogradu.

Jovanović je, odgovarajući na pitanje hoće li šetati na Paradi, odgovorio da neće, ali da LGBT populacija ima njegovu punu podršku u ostvarivanju, kako je rekao, osnovnih prava pod šta podrazumeva nasledna prava.

Napominje da je protiv toga da pripadnici LGBT populacije imaju prvo na usvajanje dece i sklapanje brakova, te kaže da to nije usvojila „skoro cela EU“.

„Podržaću svako okupljanje bez obzira da li je to gej populacija ili neka druga ugrožena grupacija. Svako ako je ugrožen, biću tu ako ga neko fizički zlostavlja“, navodi.

„Ne slažem se sa pitanjem – zašto tamo ne ideš. To pitanje je pasivno agresivno“, poručio je poslanik novinaru Danasa, burno reagujući na ovo pitanje.

Kako je tekao ovaj deo razgovor pogledajte u video snimku ispod. Ceo intervju sa poslanikom Jovanovićem Ćutom moći ćete da pogledate večeras na našem portalu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari