Jovanović Ćuta: Doneta odluka o nastupu "Srbije protiv nasilja" na konstitutivnoj sednici, ne otrkivamo je iz taktično-tehničkih razloga 1foto: Anđela Petrović/Danas

Predsednik i poslanik Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta kaže za Danas da je koalicija Srbija protiv nasilja donela odluku o odlasku ili neodlasku na konstitutivnu sednicu Skupštine Srbije, ali da i dalje ne žele da je otrkiju.

„Sastanak je bio veoma uspešan a o tome šta dalje radimo ćemo blagovremeno obavestititi, ali ne želimo da je otkrivamo“, navodi poslanik Jovanović.

On poručuje da će organizacije članice koalicije SPN nastupiti jedinstveno.

Odluku ne otkrivaju iz, kaže Jovanović, taktično-tehničkih razloga.

Sastanak ove koalicije započeo je u 13 časova na kojoj su doneli konačnu odluku o prisustvu ili neučešću na konstitutivnoj sednici republičkog parlamenta zakazanoj za utorak 6. februara.

Jedinstven nastup uslediće i pored različitog stava po ovom pitanju određenih članica koalicije, poput Demokratske stranke.

Stav DS je da njeni poslanici ne prisustvuju sednici parlamenta, odlučeno je sinoć na Predsedništvu te stranke.

„Predsednik naše stranke Zoran Lutovac će danas na predsedništvu koalicije ‘Srbija protiv nasilja’ zastupati stav da poslanici koalicije na bi trebalo da učestvuju na konstitutivnoj sednici. Međutim, sve odluke se donose većinom glasova, tako da ćemo videti da li ćemo biti preglasani“, rekao je Beti izvor iz vrha DS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari